Turnee WTA Reeditarea finalei de la Madrid 2023. Duelul dintre Swiatek și Sabalenka pentru câștigarea trofeului
Data publicării:
Belarusa, campioana en-titre de la Madrid, s-a calificat în ultimul act al competiției după ce a revenit spectaculos în ceea ce putea fi ultimul game al meciului, duel câștigat în fața Elenei Rybakina.

Swiatek și Sabalenka se simt bine pe suprafața de la Madrid

Poloneza Iga Swiatek și belarusa Aryna Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii, ca și în 2023, se vor înfrunta în finala turneului de tenis WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro.


Swiatek, aflată pentru a 101-a săptămână pe primul loc în clasamentul WTA, a trecut joi de americanca Madison Keys (20 WTA), cu scorul de 6-1 6-3, în doar 72 de minute.


În a doua semifinală, Sabalenka a învins-o pe kazaha Elena Rybakina (4 WTA), cu scorul de 1-6 7-5 7-6(5), după două ore și 17 minute. Rybakina avea opt victorii consecutive câștigate pe zgură în 2024, după titlul cucerit la Stuttgart.

Sabalenka a revenit spectaculos în meci, după ce kazaha a condus 6-1 5-4, partidă în care părea că victoria este mai mult decât sigură. Cu toate acestea, belarusa a fructificat mingile de break cauzate de erorile neforțate ale adversarei, reușind să ducă a doua manșă în prelungiri. De acolo, Sabalenka s-a mobilizat și a câștigat cel de-al doilea set, ca mai apoi să joace tie-break-ul în decisiv, unde a învins cu 7-5.


În finala de anul trecut, Aryna a câștigat tot în set decisiv, scor 6-3 3-6 6-3, cu mai puțin de o lună înainte ca Swiatek să cucerească al treilea său titlu la Roland Garros.

Sabalenka a mai cucerit titlul în 2021 la Madrid, turneu pe care Swiatek nu a reușit să îl câștige până acum, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Stiri To Neil or not to Neil

Nord-irlandezul Neil Lennon a semnat cu FC Rapid şi va fi noul antrenor al...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel