Volei Sergiu Stancu, detalii despre experiența de a conduce două echipe în același timp
Data publicării:
Sergiu Stancu (42 ani) a explicat modul în care își împarte activitățile sportive, în calitate de selecționer al echipei naționale de volei masculin a României, dar și de antrenor al clubului Arcada Galați.

Selecționerul naționalei României de volei masculin, Sergiu Stancu, antrenor care a reușit calificarea la Campionatul Mondial de Volei după o pauză de 42 de ani, a vorbit despre experiența sa dublă: tehnicianul conduce, în același timp, și clubul de volei masculin CS Arcada Galați.

Sergiu Stancu a declarat că a avea oportunitatea de a antrena două echipe în același timp, mai ales că este vorba despre formația de volei masculin a țării noastre, este o dorință pe care fiecare antrenor o posedă.

De asemenea, selecționerul a ținut să menționeze meritele pe care Federația Română de Volei le are în întregul proces prin care a trecut voleiul românesc, ca după patru decenii echipa națională a României să revină la un Campionat Mondial.

Sergiu Stancu: „Munca la națională a fost una destul de asiduă, destul de grea”

„Este o experiență foarte frumoasă, pentru că noi, ca antrenori, ne dorim să fim și la echipele de club, dar și la echipa națională, iar munca la națională a fost una destul de asiduă, destul de grea, doar că am avut sprijinul Federației, pentru că, spre deosebire de alți ani, de alte campanii sau comparativ cu perioada în care eu activam, nu aveam meciuri amicale, nu aveam condiții de pregătire prielnice.

Aceste lucruri contează foarte mult, una este să ai un ciclu de pregătire normal, niște meciuri de verificare valoroase împotriva unor competitori buni, pentru a vedea exact nivelul la care ești și să ai încredere, atunci când participi la o competiție de anvergură, cum este Campionatul European sau cel Mondial, să fii pregătit din toate punctele de vedere. Aceste merite sunt, clar, ale Federației, dar repet mereu: marile merite rămân ale sportivilor, pentru că ei transpiră în sală, ei îndură condițiile de antrenament, deplasările. Ei au presiunea jocului, ei sunt artizanii acestor frumoase rezultate.

Când am venit la echipa națională eu le-am spus, în cadrul diferitelor discursuri pe care le-am avut, că viitorul este al lor, ei sunt o generație tânără cu reale calități și uitați, că nu ne-am înșelat prea mult! Acești jucători au reușit să ducă România din nou aproape de momentele de glorie ale sale.

Este adevărat că alte generații au avut performanțe mult mai bune chiar și decât noi, dar eu consider că această generație este la început de drum. Sunt jucători care activează în campionate importante din Europa, nu s-a mai întâmplat de mult timp în România. Sunt jucători care activează la echipe de club din România și care fac performanță, joacă în cupe europene, joacă în Liga Campionilor, în Cupa Confederației Europene, iar acest lucru ne ajută și pe noi, ca antrenori, să facem o selecție mai bună.”, a spus Sergiu Stancu, în exclusivitate pentru DCSport.ro.

CITEȘTE ȘI Convocarea la naționala de volei masculin, explicată de selecționerul Sergiu Stancu. Cum evită subiectul favoritismelor din sport

Interviul integral cu selecționerul Sergiu Stancu poate fi vizionat mai jos:

Youtube video image


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Volei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Turnee ATP Novak Djokovic revine în circuit cu o victorie la Shanghai

Campionul sârb a reușit să obțină victoria în primul...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel