Sporturi Sifan Hassan, înscrisă în patru probe la Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Atleta olandeză Sifan Hassan a făcut un anunț surprinzător, înscriindu-se în patru probe la Jocurile Olimpice de la Paris: maratonul, 1.500 de metri, 5.000 de metri și 10.000 de metri, conform listei de înscrieri publicate vineri de World Athletics.

Deși dublă medaliată cu aur olimpic, Hassan poate renunța la oricare dintre aceste probe înainte de începerea Jocurilor pe 26 iulie, iar listele oficiale de start vor fi disponibile doar în ajunul competiției.

Această agendă ambițioasă a atras atenția fanilor atletismului, la trei ani după ce atleta a concurat la probele de 1.500, 5.000 și 10.000 de metri la Tokyo, câștigând medalii de aur la ultimele două și bronz la prima probă.

Hassan a demonstrat o performanță remarcabilă în maraton, câștigând la Londra și înregistrând a doua cea mai rapidă performanță din toate timpurile la Chicago în 2023.

Deși a terminat pe un dezamăgitor loc cinci la proba de 1.500 de metri săptămâna trecută la FBK Games, atleta nu s-a descurajat.

„Acest sport continuă să mă învețe. Nu am putut să-mi arăt cea mai bună formă ieri, dar asta mă face și mai determinată,” a scris Hassan pe rețelele de socializare.

Conform anunțului World Athletics, la Jocurile Olimpice de la Paris vor participa 36 de campioni mondiali dintr-un total de 48 de evenimente, incluzând recordmeni mondiali precum kenyana Faith Kipyegon, americanca Sydney McLaughlin-Levrone, norvegianul Karsten Warholm și suedezul Mondo Duplantis.

Sifan Hassan este o atletă olandeză de origine etiopiană, renumită pentru performanțele sale în cursele de fond și semifond. Ea a câștigat două medalii de aur la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020 în probele de 5.000 și 10.000 de metri și o medalie de bronz la 1.500 de metri.

Hassan a stabilit recorduri impresionante în maraton, câștigând la Londra și realizând a doua cea mai rapidă performanță din toate timpurile la maratonul de la Chicago în 2023. Este cunoscută pentru ambiția și determinarea sa de a concura în multiple probe la competiții internaționale majore.


Autorul articolului: Tudor Polojan
Categorie: Sporturi

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Louis Munteanu s-a accidentat și va lipsi trei săptămâni

Antrenorul Dan Petrescu nu se va mai putea baza pe...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel