Turnee WTA Simona Halep nu joacă la Billie Jean King Cup din motive medicale. Americanii nu sunt, însă, convinşi
Data actualizării:
Data publicării:
Simona Halep s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup a României înainte de meciul cu Ucraina. Sportiva a invocat motive medicale, însă americanii nu sunt convinşi. Asta pentru că Simona ar urma să joace la Stuttgart, unde ar fi acceptat deja un wild card, iar turneul e la doar o săptămână după meciul de Billie Jean King Cup. 

Americanii de la tennisuptodate.com spun că Simona Halep dă de înţeles, prin dorinţa de a juca la Stuttgart, că nu are probleme medicale. 

"Prioritatea Simonei Halep este să joace la Stuttgart, aşa că este posibil să primească un wild card din partea organizatorilor. Este, însă, o misiune dificilă, după ce organizatorii au dat deja wild card-uri unor jucătoare precum Emma Răducanu şi Angelique Kerber. La turneu vor participa şi Iga Swiatek, Elena Ribakina şi Coco Gauff. 

Dorinţa lui Halep de a juca la Stuttgart demontează, însă, motivele medicale pentru care s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup, lucru care îi pune în pericol prezenţa la Jocurile Olimpice. Asta pentru că, în săptămâna imediat următoare meciului de Billie Jean King Cup, ar putea intra pe teren. 

Dacă Halep va intra, însă, în primii 400 de jucători ai lumii, ar putea fi luată în calcul pentru Olimpiadă", au scris americanii. 

Cine joacă pentru România în Billie Jean King Cup 

 

Căpitanul nejucător Horia Tecău le-a convocat pentru acest meci pe Ana Bogdan (66 WTA), Jaqueline Cristian (82 WTA), Anca Todoni (226 WTA), Mara Gae (1.053 WTA). Tecău nu a anunţat deocamdată o înlocuitoare pentru Halep.

Meciul cu Ucraina, din calificările BJK Cup, va avea loc pe 12 şi 13 aprilie, la Racquet Park Drive din Amelia Island, Fernandina Beach (Florida/SUA).

Căpitanul echipei Ucrainei, Mihail Filima, le-a nominalizat pe Elina Svitolina (17 WTA), Lesia Ţurenko (40 WTA), Iulia Starodubţeva (137 WTA), Liudmila Kicenok (18 WTA la dublu), Nadia Kicenok (54 WTA la dublu).

România şi Ucraina s-au întâlnit de patru ori până acum, iar tricolorele conduc cu 3-1.

În 1997, România s-a impus cu 3-0, la Bari (Italia), în Grupa B a zonei Europa/Africa. În 1999, România câştiga cu 2-0, în Spania (Murcia), în play-off-ul zonei Europa/Africa. Singura victorie a Ucrainei datează din 2003, când învingea cu 2-1, la Estoril (Portugalia), în Grupa C a zonei Europa/Africa. Ultimul duel a avut loc în 2014, la Budapesta, România câştigând cu 2-0, în barajul de promovare al zonei Europa/Africa.

În noiembrie, România a învins Serbia cu 4-0, la Kraljevo, în baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a competiţiei, în timp ce Ucraina a trecut de Lituania cu 3-1, la Vilnius, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei De ce nu s-a adaptat Cătălin Cîrjan la Rapid

Ionuţ Voicu, team-managerul celor de la Rapid, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Semnal de alarmă după meciurile din Liga Naţiunilor: Suntem pe cale să pierdem tot ce am câştigat cu Edi Iordănescu

Sursa: Agerpres

Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti

Agerpres

Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

Agerpres

David Maftei şi Răzvan Tănasă nu pot juca pentru Oţelul cu Farul. Dorinel Munteanu a anunţat când revin Cisotti şi Cisse

pixel