Superliga Romaniei Sorin Cârțu a analizat primul joc al Universității Craiova: „A fost prea puțin meciul ăsta”
Data publicării:
Primul meci din noul sezon al Ligii 1 dintre Universitatea Craiova și FC Hermannstadt s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Echipa de fotbal Universitatea Craiova a remizat, scor 0-0, în prima etapă a noului sezon al Superligii, meci jucat în deplasare cu FC Hermannstadt.

Cârțu: „Asta aș vrea să văd la noile achiziții”

Prestația noilor jucători cooptați de olteni în această vară nu l-a impresionat pe Sorin Cârțu, care crede că echipa Universității poate evolua foarte bine și fără prezența acestora. Totuși, fostul fotbalist a spus că primul meci din Superliga nu reprezintă un reper de luat în calcul, urmând multe jocuri de acum înainte.

„Nu știu ce să spun, pe mine nu m-au impresionat, dar nu vreau să vorbesc după primul joc. Dar așa nu mi s-au părut că ar fi determinanți în echipă. Adică nu sunt din ăia care iau mingea și fac ceva. A avut multe situații de unu la unu și nu a încercat să treacă, a așteptat coechipier ca să-i dea pasă, să intre pe altă combinație.

Eu aș fi vrut ca acolo, când primești mingea, să te duci să faci unu la unu cu adversarul, ca apoi să-l scoți din joc și să te duci în superioritate cu ceilalți coechipieri, ca să faci un-doi… Eu așa gândesc fotbalul pentru anumiți jucători.

CITEȘTE ȘI Marius Șumudică nu vede bine relația dintre Mitriță și Gâlcă: „Trebuie să fie o discuție privată între ei”

Deci, ca primă impresie, nu-i văd determinanți. Nici pe el, nici pe Mora. Dar a fost un prim meci al lor, au nevoie de acomodare… Bine, și să ai pretenții de la primul meci… Dar nu sunt tipul de jucători despre care să spui că dacă nu sunt pe teren suntem distruși, nu avem cu cine să jucăm, nu avem cu cine să-i înlocuim, e prejudiciată victoria.

Cum sunt de exemplu Mitriță sau Houri. Mie Houri mi se pare un jucător care influențează foarte mult jocul ofensiv. Bine, e foarte riscantă formula de joc și cu Mitriță și cu Houri, poate doar dacă scoți un atacant, sau să-l scoți pe Ivan. Dar așa, dacă joacă și Ivan și încă un atacant, ai foarte mulți jucători care sunt deficitari la faza a doua și te poate exploata adversarul.

Dar Houri e un jucător care influențează zona asta ofensivă. Prin combinații, prin driblinguri… Asta aș vrea să văd la noile achiziții, dar a fost prea puțin meciul ăsta, poate au altă atitudine când jucăm acasă cu UTA. Mai lasă-mă două-trei meciuri și atunci vedem dacă sunt dirijori și inventăm alte porecle pentru ei, nu le mai spunem Celibidache.

Cât despre Andrei Ivan… A fost în nota lui, cum a jucat și până acum. Parcă a pierdut mai puține mingi ca altădată, a încercat să protejeze mai mult, dar aș vrea mai mult să ceară mingile în adâncime, să-și folosească această calitate pe care o are, viteza.

Să fie mult mai impetuos, să ceară în spatele apărării, să plece de acolo, să intre în centru, să dea cu capul, să finalizeze centrările”, a spus Sorin Cârțu, potrivit Fanatik.

Următorul meci al craiovenilor va avea loc pe teren propriu, pe stadionul „Ion Oblemenco”, unde vor primi vizita celor de la UTA Arad. Meciul dintre cele două formații este programat la ora 19:00, sâmbătă, 20 iulie.

CITEȘTE ȘI Canicula schimbă programul meciurilor din Superliga! Temperaturile ridicate au modificat orele de start


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel