Stiri CSA Steaua și CS Dinamo, în pericol? Eduard Novak: „Toate cluburile trebuie să fie independente”
Sportul stimulează sănătatea generală și oferă o mulțime de beneficii pentru sănătatea mentală și fizică.
S-ar putea să vă placă să faceți sport pentru că puteți petrece timp cu prietenii. Sau poate vă place sportul pentru că vă menține în formă. Sportul este benefic și pentru sănătatea ta mentală. Practicarea oricărui sport te face mai fericit și mai puțin stresat.
Sportul vă calmează mintea, vă întărește mușchii și vă îmbunătățește starea generală de bine. Este ușor să începi să faci sport și să primești aceste beneficii în viața ta.
Participarea regulată la activități sportive ajută la dezvoltarea forței musculare și a flexibilității, ceea ce duce la o mobilitate crescută și prevenție a leziunilor.
Exercițiile fizice regulate ajută la reducerea riscului bolilor de inimă, deoarece întăresc inima, reduc tensiunea arterială și valorile mari de colesterol rău.
Sportul ajută la arderea caloriilor și la menținerea unei greutăți sănătoase sau la pierderea în greutate, ceea ce reduce riscul de obezitate și boli asociate acesteia.
Antrenamentul sportiv regulat crește rezistența organismului, ceea ce vă face mai puțin susceptibili la oboseală și crește nivelul de energie.
Sportul cu impact ridicat, precum alergarea sau ridicarea de greutăți, ajută la întărirea oaselor și previne pierderea densității osoase, prevenind osteoporoza.
Activitatea fizică eliberează endorfine, cunoscut și sub numele de "hormonul fericirii", care ajută la reducerea stresului și anxietății.
Sportul poate îmbunătăți starea de spirit și combate depresia. Participarea la activități sportive vă ajută să vă simțiți mai fericiți și mai relaxați.
Aproximativ 75% până la 90% din vizitele la medic sunt pentru boli legate de stres. Sportul vă ajută să gestionați stresul. Exercițiile fizice fac ca organismul să elibereze endorfine, substanțe chimice din creier care ameliorează durerea și stresul. De asemenea, reduce nivelul hormonilor de stres, cortizolul și adrenalina.
Studiile au arătat că 20 până la 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi îi pot face pe oameni să se simtă mai calmi. Acest calm continuă câteva ore după exerciții, potrivit WebMD.
Atunci când vă implicați în activități sportive și vedeți îmbunătățiri în performanță, crește și încrederea în sine.
Exercițiile fizice ajută la creșterea fluxului de sânge către creier, ceea ce poate îmbunătăți concentrarea, memoria și capacitatea de a lua decizii.
Practicarea regulată a sportului necesită organizare și planificare, ceea ce poate dezvolta abilitățile de gestionare a timpului.
Participarea la activități sportive în echipă sau în grupuri vă permite să interacționați cu alții, ceea ce poate duce la dezvoltarea relațiilor sociale și la creșterea stării emoționale.
Este important să găsiți o activitate sportivă de care să vă bucurați pentru a vă menține motivația și a vă bucura de toate aceste avantaje pentru sănătate.
Medalia sportivei a fost...
Fostul antrenor al Nadiei Comăneci suferea de boala...
Campioana olimpică de la Paris...
Nicuşor Dan, primarul general...
Rapid o întâlneşte în deplasare pe CFR Cluj, iar Marius...
Sabrina Maneca Voinea, Andrei...