Superliga Romaniei Superliga a început la peste 40 de grade. "Abia când se va întâmpla o nenorocire, FRF şi LPF vor începe să se gândească"
Data publicării:
Primele meciuri din noul sezon al Ligii 1 s-au desfăşurat la temperaturi extrem de ridicate, într-un weekend în care ANM a emis mai multe avertizări de COD ROŞU de caniculă. 

De altfel, şi jucătorii s-au plâns de căldura sufocantă. Paul Iacob, fundaşul celor de la FC Rapid, a punctat acest aspect imediat după meciul cu UTA Arad, încheiat la egalitate. 

"Nu ştiu cum au jucat cei de la Sepsi la ora 17:00, pentru că a fost foarte cald aici şi a fost foarte, foarte greu. Au apărut greşelile. Pe final, mulţi am avut crampe şi s-a cunoscut. Până la urmă, este un punct de plecare, este primul meci şi trebuie să construim de aici încolo", a spus atunci Paul Iacob. 

CITEŞTE ŞI Gol anulat cu VAR după ce jocul se reluase, la UTA - Rapid. Paul Iacob, semnal de alarmă. "A fost foarte cald, am jucat cât ne-au ţinut bateriile"

Ioan Ovidiu Sabău trage un semnal de alarmă pentru FRF şi LPF 

Antrenorul celor de la Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, spune că Liga 1 nu ar fi trebuit să înceapă atât de devreme, mai ales pentru că trebuia să se ţină cont de temperaturile foarte ridicate. 

"E foarte greu, adică e greu să mergi în centru la plimbare cu familia dar să mai joci și fotbal… Aici eu cred că FRF, LPF și televiziunile trebuie să regândească acest sistem.

Suntem primii la reluat campionatul, încă de acum, în condițiile în care sunt multe etape în care nu se joacă intermediare.

E abia început de campionat, se poate juca din 3 în 3 zile, în plus ar trebui regândit și la liga a doua și a treia, nu mai sunt echipe care să dorească să meargă în Turcia sau Austria.

Noi plecăm pentru că ligile secunde se reiau târziu și nu avem adversari în România, altfel am sta aici și am cheltui mai puțin.

Oamenii din FRF și LPF ar trebui să regândească startul, să ne mai întrebe, să ne mai consulte, să ne mai întrebe și pe noi. E foarte greu pe canicula asta să ai calitate, să ai ritm.

Abia când se va întâmpla o nenorocire, o să înceapă să gândească!

Eu cred că ar trebui să începem în august, argumentul că avem echipe în cupele europene nu e valabil. Se pot juca amicale, uitați-vă la alte campionate. Iar în august e un pic mai bine ca acum.

Acum nu se poate juca fotbal, înțeleg rațiunile financiare dar trebuie să se mai gândească unii și la jucători”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău la Radio Sport Total FM.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel