Superliga Romaniei Toate cifrele duelului Dinamo - FC Buzău, din etapa a IV-a. Doar 2 echipe au primit mai multe goluri de la Budescu. Dinamo, neînvinsă acasă de jumătate de an
Data publicării:
Dinamo şi FC Buzău se înfruntă în etapa a IV-a a Ligii 1, iar ambele echipei au moralul ridicat după etapa a III-a. Dinamo a remizat la Sepsi OSK, una dintre favoritele la playoff, în timp ce Gloria Buzău a întors scorul cu Poli Iaşi şi a obţinut prima victorie de la revenirea în Liga 1. 

Dinamo este neînvinsă pe teren propriu în ultima jumătate de an, perioadă în care a înregistrat şase victorii şi două rezultate de egalitate pe stadionul Arcul de Triumf. Ultima înfrângere într-un meci de campionat pe teren propriu datează din 27 ianuarie 2024, pe Arena Naţională, 1-2 cu Rapid. 

Constantin Budescu, cel mai experimentat jucător al buzoienilor, a marcat până acum de 6 ori în poarta lui Dinamo, doar două echipe primind mai mult goluri de la el în ultimii ani: Poli Iaşi, 9 goluri, şi Farul Constanţa, 8 goluri. 

Andrei Prepeliţă a mai întâlnit-o pe Dinamo în Superligă de alte patru ori, palmaresul său având trei victorii şi o înfrângere. 

6.723 de spectatori au fost prezenţi la precedentul joc disputat acasă de bucureşteni, 4-1 cu Petrolul, o cifră apropiată de media înregistrată de dinamovişti în ediţia precedentă - 6.932 spectatori / meci, anunţă LPF.

Kopic e pregătit de duelul cu Prepeliţă 

"Felicitări antrenorului Andrei Prepeliță, pentru că a făcut o treabă foarte bună la Buzău, a început foarte bine noul sezon după accederea în Superligă. Noi trebuie să fim la cel mai înalt nivel pentru a face un joc bun și a câștiga puncte în această partidă care se anunță foarte dificilă. Eu sunt optimist, văd echipa ca fiind într-o formă foarte bună, mai ales că avem o victorie solidă în spate. Vom fi pregătiți pentru mâine, în fața suporterilor noștri.

Planul nostru este să jucăm la intensitate maximă mâine, cu multă energie, cu o calitate din punct de vedere ofensiv, să ne creăm situații de a marca, dar, desigur, în același timp îmi doresc să văd stabilitate în defensivă. Știu că echipa noastră are încă multe lucruri de îmbunătățit, însă a arătat multe lucruri pozitive și este pregătită să dea totul pentru cele trei puncte în meciul de mâine”, a afirmat antrenorul croat, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului de vineri, 2 august.

Andrei Prepeliţă e conştient că va fi greu pentru echipa sa

"Echipa vine după un meci bun, moralul este bun. Întâlnim un adversar puternic, au demonstrat-o. Au făcut un meci bun la Cluj, au pierdut pe o greșeală. A urmat un joc foarte bun cu Petrolul. La Sepsi, probabil că s-au întâlnit cele mai in formă echipe. Ne așteaptă un meci greu, dar mergem să facem o partidă bună. Dacă avem curaj, putem obține punct sau puncte.

Am avut, pe parcursul carierei de jucător, multe derby-uri cu Dinamo. Am câștigat mare parte din ele. Ca antrenor, cred că am două sau trei victorii. Am bătut în „Ștefan cel Mare”. Statistica nu înlocuiește ce vom face noi in teren.

Dinamo are o echipă bună, a avut un sezon greu. Nu le-a fost ușor să joace sub presiune. Acum au păstrat ceea ce a fost bun de anul trecut și formează o echipă bună”, a spus Prepeliță, înaintea confruntării cu Dinamo București.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel