Superliga Romaniei U Cluj o învinge pe CFR în Gruia, dar Nelu Varga nu e supărat. "Prioritatea noastră e Europa"
Data publicării:
Universitatea Cluj a câştigat derby-ul oraşului cu CFR, scor 3-2, chiar pe stadionul din Gruia. Nelu Varga, patronul CFR-ului, nu este însă supărat. 

CFR a deschis scorul prin Adrian Păun (24), cu un şut acrobatic pe spate, iar apoi şi-a creat mai multe ocazii bune de gol.

U a ratat prin Vladislav Blănuţă (35), a cărui minge a fost respinsă de Armend Thaqi înainte de a depăşi în totalitate linia porţii.

Gazdele au avut şansa de a se desprinde, dar Andrei Artean a trimis mingea în bară (54).

Universitatea a avut o ultimă jumătate de oră remarcabilă, punctând de trei ori. Şepcile roşii au egalat prin Lucas Masoero (59), din centrarea lui Dan Nistor. Apoi Nistor a adus echipa sa în avantaj (69 - penalty), după ce Matei Ilie a comis henţ în propriul care la un şut al lui Blănuţă.

Nigerianul Peter Michael (72) a egalat cu un şut deviat, dar Ovidiu Popescu (77) a marcat golul victoriei echipei sale, cu o lovitură de cap la centrarea lui Ovidiu Bic. Bic a avut ulterior o bară (80).

În minutul 57, arbitrul Radu Petrescu a întrerupt jocul pentru scurt timp (două minute), după ce Dan Nistor şi arbitrul asistent Mihai Grigoriu au fost loviţi de obiecte aruncate din tribună.

Iniţial U era gazda acestui meci, dar au fost inversate turul cu returul pentru ca echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău să nu fie obligată să joace departe de Cluj-Napoca, având în vedere că arena proprie, Cluj Arena, nu este disponibilă (din cauza festivalului Untold).

CFR Cluj a pierdut al doilea meci consecutiv acasă, după 0-2 cu Universitatea Craiova, scrie Agerpres.

Ioan Varga nu e supărat. "Prioritatea noastră e Europa" 

”În seara asta am jucat cu echipa a doua. Prioritatea noastră este Europa în momentul de față, ne concentrăm pe acest obiectiv.

Asta este, am pierdut un meci, rivalii noștri sunt fericiți acum, dar la finalul campionatului sunt sigur că CFR va fi din nou campioană. Am făcut un gest pentru orașul Cluj, dar și pentru prietenul meu, Radu Constantea, deoarece am fost de acord ca meciul să se joace pe stadionul nostru și nu la Mediaș.

Tatăl domnului Constantea a avut un rol foarte important în viața mea, a salvat-o pe mama mea într-un moment dificil. Aveam datoria morală de a-i mulțumi astfel”, a declarat Ioan Varga la Digisport. 

Dan Petrescu pune şi el înfrângerea pe seama pregătirilor pentru Conference League 

”E clar, când schimbi 10 jucători, se vede. Nu fac asta că e o regulă, fac… Ați văzut, singurul jucător care a jucat și în Europa, și azi, s-a rupt. Asta e Europa. 

Trebuie să sacrificăm meciurile din campionat. Cred că am jucat bine 40 de minute, am dominat, a fost o echipă pe teren. La pauză, am vorbit doar despre faze fixe, au egalat din fază fixă, apoi penalty.

 Am avut niște ocazii incredibile la 3-2. Cred că un scor egal era normal. Am și jucat în 10 vreo 15 minute și tot am avut ocazii. Ăsta e prețul când schimbi mult.

Se fac multe mutări, jucători care au venit în timpul campionatului. Ce pot să zic? Mie chiar nu-mi vine să cred că e rezultatul ăsta, la ce a fost pe teren. 

Mâine avem antrenament, miercuri, o deplasare grea, iar jucăm, iar venim duminică. Nu avem ce face. Din păcate, am pierdut un jucător. Europa e foarte importantă pentru club, pentru noi, e foarte important să ajungem în grupe”, a declarat Dan Petrescu.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel