Sporturi Ucraina lansează un timbru poștal Olimpic în timp ce trimite cea mai mică echipă la Jocuri
Data publicării:
Ucraina a lansat un nou timbru poștal pentru a sprijini sportivii săi olimpici, în timp ce trimite cea mai mică echipă națională din istorie la Jocurile Olimpice de la Paris, pe fondul războiului cu Rusia, care se apropie de pragul de 29 de luni.

Doar 140 de sportivi ucraineni vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris, cel mai mic număr din istoria participării Ucrainei la aceste jocuri.

Invazia Rusiei a ucis sportivi și antrenori, i-a forțat pe mulți dintre ei să meargă pe câmpul de luptă și a deteriorat facilități sportive. Alarmele aeriene frecvente și întreruperile prelungite de curent cauzate de bombardamentele rusești au întrerupt antrenamentele.

"Am petrecut nenumărate ore fără electricitate, fără apă, în întuneric, în frig, în căldură. Cred că am trecut prin toate” a declarat Vlada Kharkova, o scrimeră, pentru Reuters, în timp ce ea și alți sportivi s-au adunat împreună cu oficialii pentru a lansa timbrul poștal olimpic al Ucrainei în centrul Kievului, vineri seara.

"Aceste condiții ne-au făcut mai puternici și suntem gata să arătăm întregii lumi că, în ciuda tuturor obstacolelor, suntem ucraineni și suntem de neclintit ca națiune ucraineană.”, a mai adăugat ea.

Un set de șase timbre poștale prezintă sporturi în care Ucraina a câștigat anterior premii și medalii, inclusiv scrimă, judo, tenis, canotaj, haltere și tir.

Datele Ministerului Sportului din Ucraina au arătat că 479 de sportivi și antrenori au fost uciși de la începutul invaziei Rusiei, în februarie 2022. Peste 500 de facilități sportive au fost distruse, inclusiv 15 baze de antrenament olimpice.

După invazia Rusiei în Ucraina, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a recomandat ca sportivii din Rusia și aliatul său, Belarus, să fie interziși de la competițiile internaționale, dar de atunci le-a permis să se califice pentru Jocurile de la Paris ca neutri.

Un total de 25 de sportivi din Rusia și Belarus au fost autorizați să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor deschide vineri.


Autorul articolului: Tudor Polojan
Categorie: Sporturi

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Louis Munteanu s-a accidentat și va lipsi trei săptămâni

Antrenorul Dan Petrescu nu se va mai putea baza pe...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel