Turnee WTA Un nou episod între sportivele ucrainence și belaruse. Sabalenka se califică în optimile de finală de la Roma
Data actualizării:
Data publicării:
Ocupanta locului 2 în ierarhia tenisului feminin a trecut de jucătoarea Dayana Yastremska, obținând prima sa victorie în fața ucrainencei în toate cele patru înfruntări directe.

Sabalenka și Sakkari consemnează victorii

Belarusa Aryna Sabalenka, numărul doi mondial al tenisului feminin, a învins-o duminică pe ucraineanca Dayana Yastremska pentru prima oară în toate cele patru confruntări de până acum, calificându-se în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro.

Sabalenka, finalistă în weekendul trecut la Madrid, s-a impus cu 6-4 6-2 în meciul cu Yastremska, numărul 33 mondial. Ucraineanca fusese victorioasă în toate meciurile de până acum cu belarusa, ultima întâlnire fiind în semifinalele turneului de la Adelaide, în anul 2020.

Sabalenka, ce a câștigat în ianuarie Openul Australiei, va juca în runda următoare cu ucraineanca Elina Svitolina (19 WTA) sau rusoaica Anna Kalinskaya (26 WTA).

Așa cum se întâmplă în momentele în care jucătoarele din Ucraina au adversare din Rusia sau Belarus în circuitul WTA de la începutul războiului din Ucraina, Svitolina și Yastremska nu au dat mâna la fileu după mingea de meci.

De asemenea, și grecoaica Maria Sakkari (8 WTA) a trecut duminică de ucraineanca Anhelina Kalinina în două seturi, scor 7-6(4) 6-0, calificându-se în optimile de finală ale turneului.

Anhelina Kalinina, locul 31 WTA, a ajuns anul trecut în finala acestui turneu, însă a abandonat atunci, accidentată, în finala cu kazaha Elena Rybakina (4 WTA).

Maria Sakkari va lupta pentru un loc în sferturi cu câștigătoarea meciului dintre belarusa Viktoria Azarenka (24 WTA) și egipteanca Mayar Sherif (80 WTA).

Rezultate consemnate duminică în runda a treia a turneului WTA de la Roma

- Maria Sakkari (Grecia/N.5) - Anhelina Kalinina (Ucraina/N.30), scor 7-6(4) 6-0
- Irina-Camelia Begu (România) - Elise Mertens (Belgia/N.27), scor 6-2 6-0
- Aryna Sabalenka (Belarus/N.2) - Dayana Yastremska (Ucraina/N.32), scor 6-4 6-2
- Rebecca Sramkova (Slovacia) - Sofia Kenin (SUA), scor 6-4 4-6 6-4, potrivit Agerpres


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel