UEFA Conference League Universitatea Craiova, eliminată din Conference League de Maribor. Victorie de palmares la retur
Data publicării:
Universitatea Craiova a învins-o pe Maribor în manşa retur a turului II preliminar din Conference League, dar a fost eliminată din competiţie. 

Pentru echipa antrenată de Constantin Gâlcă au marcat Alexandru Mitriţă (52), Gregorio Sierra (72) şi Elvir Koljic (90+5), în timp ce pentru oaspeţi au punctat Josip Ilicic (68) şi Arnel Jakupovic (82).

Universitatea a început bine, dar şutul lui Creţu a fost prins de portar (2). Mekvabişvili (10) a trimis cu capul din careu, însă Jug a respins de lângă bară. Koljic (22) a ratat din poziţie ideală la centrarea lui Vlădoiu. Mitriţă (24) a şutat pe lângă poartă de la 22 de metri.

Prima ocazie a oaspeţilor a fost una foarte mare, portarul Popescu salvând golul la şutul lui Jan Repas din marginea careului 926).

Koljic (28) a ratat din 6 metri cu capul, iar Jug a respins şutul lui Mitriţă (37) de la circa 25 de metri.

Slovenii au încheiat repriza în atac, dar Barisic a fost blocat salvator de Popescu (40), după care portarul a respins şi şutul din unghi al lui Syrvis (45+4).

Vicecampioana Sloveniei a avut o şansă bună în debutul părţii secunde (47), dar ivorianul Beuagre nu a ajuns la centrarea lui Barisic.

La poarta cealaltă, Ivan a şutat bine din careu, dar Jug a respins (48).

Universitatea a deschis scorul prin Mitriţă (52), după ce i-a driblat în careu pe Syrvis şi Jan Repas şi a şutat la colţul lung.

Oaspeţii puteau primi penalty (56), după un fault evident al lui Vlădoiu la Bozic în careu, dar arbitrul luxemburghez nu a acordat nimic.

Portarul Jug s-a remarcat la şutul lui Mekvabişvili (57), dar şi la lovitura de cap a lui Creţu (63), pe care a respins-o în transversală.

Slovenii au ratat prin Barisic (59), care a fost imprecis, dar au dat lovitura prin veteranul Ilicic (68), care a marcat de la 17 metri după o minge întoarsă de Jan Repas, fază tratată cu superficialitate de defensiva craioveană.

Universitatea a revenit imediat în joc printr-un gol superb al fundaşului spaniol Sierra (72), o torpilă de la 17 metri în vinclu, din pasa lui Ivan.

Gazdele nu au mai reuşit să creeze pericol, NK Maribor având o perioadă bună de joc, însă a ratat prin Bozic (74), la un contraatac supranumeric. Popescu a respins de la rădăcina barei şutul din lovitură liberă al lui Ilicic (80). Slovenii au egalat din nou, prin Jakupovic (82), care a trecut uşor de Bancu şi Sierra şi l-a învins pe Popescu.

Golul victoriei echipei antrenate de Gâlcă a fost marcat de atacantul bosniac Elvir Koljic (90+5), cu capul, din centrarea lui Bancu.

În ultimă instanţă, Universitatea a plătit şi pentru eliminarea fundaşului Denil Maldonado din primul meci, după doar 30 de minute, la scorul de 0-0, scrie Agerpres.

Universitatea Craiova - NK Maribor 3-2 (0-0)
Au marcat: Alexandru Mitriţă (52), Gregorio Sierra (72), Elvir Koljic (90+5), respectiv Josip Ilicic (68), Arnel Jakupovic (82).
Craiova, Stadion Ion Oblemenco: 18.620 spectatori
Conference League - turul al doilea preliminar (manşa secundă)
În prima manşă: 0-2.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Conference League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel