Superliga Romaniei Valeriu Iftime confirmă plecarea lui Bogdan Andone. Cine va prelua FC Botoșani
Data actualizării:
Data publicării:
Finanțatorul botoșănenilor a confirmat că antrenorul Bogdan Andone nu va mai continua să conducă echipa FC Botoșani, după cele două înfrângeri din noul sezon al Superligii.

Liviu Ciobotariu, noul antrenor al celor de la FC Botoșani

Valeriu Iftime a confirmat că înțelegerea contractuală cu antrenorul botoșănenilor, Bogdan Andone, a ajuns la final. Cu toate că tehnicianul își prelungise recent contractul cu FC Botoșani, primele rezultate de la începutul sezonului, respectiv cele două înfrângeri cu Oțelul Galați și Poli Iași (2-3 și 0-1) l-au determinat pe finanțator să îi caute acestuia un înlocuitor. Astfel, Liviu Ciobotariu, liber de contract de la finalul anului 2023, după plecarea de la Sepsi OSK, va conduce de acum înainte echipa moldovenilor.

Liviu Ciobotariu nu se află la prima experiență pe banca celor de la FC Botoșani, după ce a mai pregătit formația în perioada noiembrie 2018 – iunie 2019.

„În momentul acesta știu că a plecat Bogdan Andone și vine Liviu Ciobotariu. Cam asta știu. Toată treaba a fost dezvoltată și discutată de președintele clubului, domnul Adi Ignat. Pot să spun doar că m-am despărțit așa de Bogdan Andone, îmi pare rău că a plecat.

Îmi trebuia antrenor, așa că am vorbit cu Liviu, care este un om excepțional. A mai fost cu mine la Botoșani. Vine astăzi și preia echipa. Suntem într-o viteză foarte mare, vine la meciul cu Farul”, a spus Valeriu Iftime, pentru sportpesurse.ro.

FC Botoșani va juca în deplasare, în a treia etapă a Superligii, în fața echipei Farul Constanța. Partida dintre cele două va avea loc duminică, 28 iulie, începând cu ora 19:00.

Ieșirea nervoasă a lui Andone și cele două înfrângeri i-au umplut paharul lui Iftime

În minutul 84 al partidei cu Oțelul Galați, din prima etapă a noului sezon al Superligii, la scorul de 3-2 pentru gălățeni, Bogdan Andone s-a enervat după ce arbitrul nu a acordat o lovitură liberă pentru FC Botoșani la marginea careului.

Inițial, acesta s-a răstit la arbitrul asistent și a fost avertizat cu cartonaș galben, însă ulterior lucrurile au escaladat și a început să îl înjure pe centralul Cristian Moldoveanu, motiv pentru care a fost eliminat. Bogdan Andone nu s-a lăsat dus ușor și a continuat să țipe și să îl înjure pe arbitru. 

Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, l-a avertizat pe Andone că „are o măsură, până la o limită”, după ieșirea nervoasă din primul meci al sezonului, înainte ca zvonurile privind cooptarea unui înlocuitor să apară, în persoana lui Liviu Ciubotariu.

„Cred că s-au calmat. Bogdan s-a enervat și ne-am făcut de râs. Îmi pare rău că suntem provinciali și pierdem puncte. Mi s-a părut că suntem mai buni și că vom bate. Eram pe cai mari. Toată lumea mă înjura. N-am avut timp să vorbesc cu Bogdan Andone. 

În viața mea nu credeam așa ceva. Atitudinea lui, nervos și toate comentariile lui. Eu am o măsură până la o limită. Nu poți să faci așa ceva. Nu înțeleg cum Bogdan s-a enervat așa. Trebuia să jucăm în alt fel. Poate e din cauza căldurii. Ce am trăit anul trecut nu mai vreau. 

Îmi era și mie jenă, jur. A fost o cădere totală, era 2-1 și eram mai buni. Apoi am căzut. Nu pot să repet greșelile de anul trecut. I-am dat lui Marius Croitoru ce a vrut, dar nu am avut lot.”, a declarat Valeriu Iftime, la „Liga Digi Sport”.

Antrenorul celor de la FC Botoșani a făcut mai multe declarații după meci, însă nu a abordat și subiectul ieșirii nervoase. 

„Vreau să atrag atenția asupra acestei delegări. Brigada de arbitri a fost încălecată de banca adversă. Total eronată delegarea. Brigada a fost depășită de miza jocului, de intensitatea jocului. Trebuiau trimiși arbitri cu personalitate și experiență. 

Vreau să atrag atenția asupra programărilor. Am jucat luni, vom juca peste patru zile la Iași. Azi s-a jucat la 38 de grade. Suntem singura echipa programată la trei zile distanță. Vreau să știu de ce noi, de ce FC Botoșani? De ce adversarii de vineri au două zile de recuperare în plus?

Nu cred că ne vom putea recupera fizic. Suntem proștii campionatului? Anul trecut ne-a ajutat Dumnezeu, am avut șansă, am luptat. Dar dacă vor continua aceleași lucruri, cu aceleași delegări, cu deplasări la trei-patru zile, în condițiile în care noi nu avem aeroport să ajungem la Arad, Sibiu, Constanța, și facem 9-10-15 ore pe drum, înseamnă că investițiile domnului Iftime sunt în van. Pentru că, practic, sunt cheltuieli exagerate și nu își merită banii”, a declarat Bogdan Andone, după meciul pierdut în fața celor de la Oțelul.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Cum arată programul etapei a X-a din Superliga

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat programul...

Superliga Romaniei Meciul Oțelului Galați cu CFR Cluj se amână din nou

Partida din a șasea etapă a Superligii, dintre Oțelul...

Superliga Romaniei Zeljko Kopic, analiză a noului sezon al Superligii

Antrenorul echipei Dinamo București a analizat startul...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel