Superliga Romaniei Verdict dur pe transferurile străinilor în Liga 1. "80% dintre cei care vin în România se lasă de fotbal după"
Data publicării:
Transferurile fotbaliştilor străini la echipele din Liga 1 sunt criticate, pe motiv că sunt lipsite de valoare. 

"Sunt unii care vin şi nu au valoare deloc, sunt zero. 80% dintre jucătorii care vin în România se lasă de fotbal după. Aducem numai ca să aducem. Pentru că nu costă nimic, vin la 2000 de euro pe lună. Unii gândesc că aduc străini pentru că îi pot controla mai bine, mai ales dacă nu îi plătesc la timp. Jucătorii români cer să fie plătiţi, că au familii, etc. Pe străini îi mai controlezi. Ce străini au făcut scandal? Unii după 3-4 ani au vorbit. Acceptă, stau... De asta nu am mai văzut portughezi pe la noi. Aducem jucători de prin Africa, în general. Şi nu dau rezultate. 

FCSB, care a câştigat anul trecut titlul, a făcut-o cu cei mai mulţi români. Farul, cu un sezon în urmă, avea cei mai mulţi români. Rapidul, când a fost cu mine şi a ieşit între primele 5 echipe, a avut foarte mulţi români. Anul trecut, în playoff, a avut printre cei mai mulţi străini", a declarat Adrian Mutu la podcastul iAmSport. 

"Sunt români de 19-20 de ani care nu primesc şanse"

"Am avut şi străini buni, fotbalişti. Avem şi acum unii. Mă gândesc la Tachtsidis, Rrahmani. Am avut de-a lungul timpului străini cum au fost Wesley, Eric, Adailton. Dar sunt 10 foarte buni de care să ne aducem aminte? Hai 15, poate. Dar câte sute au trecut pe aici? Uită-te la echipe, toţi aduc 6-7 jucători, de nu a auzit nimeni de ei. Sunt români de 19-20 de ani care nu primesc şanse. Sunt mulţi copii care ies din regula under 21 şi cad în cap. A fost un stângaci la CFR Cluj, când era Dan Petrescu, nu îi mai ţin minte numele, ceva cu G, dar acum joacă în liga III. A ieşit de sub regula under 21, la revedere. Când eram eu la Dinamo, doar portarul era străin. Jucau Contra, Ciobotariu, Florea, Iftodi, Lupescu, Hîldan, Petre, Giani Chiriţă, Mihalcea, Vlădoiu, Jerry Gane, Augustin Călin. Era vreun străin? Şi eu am mai uitat din ei, să mă scuze băieţii. Noi ne pierdem identitatea. Şi la calitate nu ne ajută cu nimic. Că dacă ne-ar ajuta la calitate, hai să zicem că era cât de cât ok. Dar nu se întâmplă asta, ci din contră", a mai declarat Adrian Mutu.  


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel