Turnee WTA Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Cleveland
Data publicării:
Sportiva în vârstă de 31 de ani a reușit să se califice în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Cleveland, după ce a trecut de belgianca Greet Minnen.

Ana Bogdan ajunge în sferturile de la Cleveland, după ce a trecut prin calificări

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Cleveland (Ohio), dotat cu premii totale de 267.082 de dolari, după ce a învins-o pe belgianca Greet Minnen cu 7-6 (7/3), 6-3.

Ana Bogdan (31 ani, 103 WTA), venită din calificări, a învins-o pentru a doua oară pe Minnen (27 ani, 75 WTA), după ce trecuse de ea și în ultimul tur al calificărilor, cu 6-3, 6-3.

Românca are acum 4-0 în meciurile directe cu Minnen, pe care a mai învins-o în 2016 la Bath (Marea Britanie), cu 6-2, 6-4, în optimi, și în 2019 în semifinale la Dubai (ITF), cu 4-6, 6-3, 6-2.

Ana Bogdan s-a impus miercuri după mai bine de două ore de joc (2 h 08 min), în care a avut patru ași și patru duble greșeli. Aceasta și-a asigurat un cec de 6.608 dolari și 72 de puncte WTA.

În sferturi, românca o va înfrunta pe rusoaica Anastasia Potapova (23 ani, 43 WTA), victorioasă cu 6-2, 6-2 în fața danezei Claura Tauson, scrie Agerpres.

Românca vrea să participe și la JO 2028

După ce a participat la prima ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, Bogdan a transmis că se gândește să participe și la următoarea ediție, cea care se va desfășura, peste patru ani, în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles. Tenismena a publicat un mesaj retrospectiv privind experiența trăită la JO 2024.

Românca a părăsit competiția încă din primul tur, unde a fost învinsă de finalista de anul acesta de la Roland Garros și Wimbledon, italianca Jasmine Paolini, scor 7-5, 6-3.

„Sunt atât de recunoscătoare că am avut șansa de a trăi această experiență și de a juca la Jocurile Olimpice reprezentându-mi țara. Îmi voi aminti pentru totdeauna de toate momentele de pe teren când inima îmi bătea atât de repede, încât la un moment dat am avut lacrimi în ochi și fluturi în stomac pentru că jucam pe un teren atât de special în fața acelei mulțimi frumoase, la fel ca un copil care trăiește o parte din visul lui. Pe de o parte, mi-aș fi dorit să fi putut gestiona mai bine emoțiile mele de acolo, dar pe de altă parte, asta sunt și trăiesc totul foarte profund.

Pentru mine a însemnat atât de mult să fiu acolo... Și DA, vreau să joc din nou la următoarele Jocuri Olimpice din LA '28. Vreau să simt toate acele sentimente imense și intense încă o dată, vreau să joc pentru țara mea și să am o ediție de succes!

Inima mea este fericită.

Acum este timpul să mă recuperez, deoarece tendonul lui Ahile m-a deranjat foarte mult în ultimele două luni și să joc cu durere în fiecare zi, îmi dau seama că nu-i un sentiment prea grozav, dar voi fi pe mâini bune și apoi mă voi întoarce la muncă.

Vă voi împărtăși progresul meu. Vă mulțumesc pentru toate mesajele, dragostea și sprijinul pe care mi le-ați arătat!

Și eu vă iubesc!”, a scris Ana Bogdan, pe contul său de Instagram.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel