Turnee ATP Ben Shelton învinge în duelul american și triumfă la Houston. Berrettini și Hurkacz, câștigători la Marrakech și Estoril
Data publicării:
Americanul Ben Shelton a triumfat la Houston, în urma finalei disputate împotriva compatriotului său, Frances Tiafoe. De asemenea, Matteo Berrettini și Hubert Hurkacz câștigă în ultimele acte ale turneelor ATP 250, de la Marrakech, respectiv Estoril.

Shelton câștigă același titlu pe care l-a cucerit tatăl său

Tenismenul american Ben Shelton (16 ATP) s-a impus duminică în turneul ATP de la Houston (SUA), dotat cu premii totale în valoare de 661.585 de dolari. Acesta a trecut, în ultimul act, de compatriotul său, Frances Tiafoe (23 ATP) în trei seturi, 7-5 4-6 6-3.

Americanul în vârstă de 21 de ani a fost și principalul favorit al turneului. El este cel mai tânăr câștigător al competiției texane, după americanul Andy Roddick, învingătorul ediției din 2002, la vârsta de 19 ani.

Acesta și-a trecut în palmares, cu această ocazie, al doilea său titlu în circuitul profesionist, după cel obținut anul trecut, la Tokyo. De asemenea, el îl egalează pe tatăl și actualul său antrenor, care a fost, de asemenea, jucător de tenis profesionist și câștigător a două turnee ATP, unul dintre ele fiind chiar cel câștigat duminică seara, de Ben Shelton.

Tot în 2023, Ben Shelton a atins semifinalele la US Open, înclinându-se în semifinale în fața sârbului Novak Djokovic.

Aceasta a fost a doua întâlnire în circuitul profesionist între cei doi finaliști de la Houston, precedentul duel având loc anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la Flushing Meadows, și s-a încheiat tot cu victoria lui Shelton.

Începând de luni, Ben Shelton va atinge cea mai înaltă poziție din cariera sa în clasamentul ATP (locul 14), scrie Agerpres.

Matteo Berrettini, în cursa de revenire în TOP

Matteo Berrettini a legat o serie de victorii în ultimele săptămâni, ajungând în finala turneului Challenger de la Phoenix, pierdută în fața portughezului Nuno Borges, ca mai apoi să iasă din primul tur al turneului de 1000 de puncte, de la Miami, înfrângerea fiind suferită în fața britanicului Andy Murray (59 ATP), scor 6-4 3-6 4-6. 

Cu toate acestea, el a reușit să ajungă din nou într-o finală a unui turneu ATP, de categorie 250, câștigând-o în fața jucătorului Roberto Carballes Baena (73 ATP). Acesta a trecut de spaniol în două seturi, scor 7-5 6-2, într-o oră și 47 de minute, triumfând la Marrakech și  urcând 51 de poziții în ierarhia mondială, Număr 154 la începutul săptămânii, italianul urcă până pe locul 84 (cea mai înaltă poziție a acestuia fiind locul 6, pe 31 ianuarie 2022).

Fostul finalist de Mare Șlem a ținut să mulțumească tuturor oamenilor care au crezut în revenirea sa:

„Trebuie să mulțumesc echipei mele. Au fost doi ani grei și datorită lor am reușit să depășesc momentele dificile... Corpul meu nu mi-a permis să joc. Le mulțumesc tuturor oamenilor care au făcut posibilă revenirea mea. Știu că italienii au fost alături de mine! Mi-ați fost mereu aproape în aceste luni.”, a spus Matteo Berrettini, după ce a cucerit titlul din Maroc.

Hubi Hurkacz îi mulțumește lui Ruud. Norvegianul îi răspunde

Hubert Hurkacz is the Millennium @EstorilOpen CHAMPION!


The World No. 10 beats Pedro Martínez 6-3, 6-4 to win the first ATP title of his career on clay.

Back-to-back top 10 champions here in Estoril (Casper Ruud in 2023). pic.twitter.com/CxXAuKM4da

— Gaspar Ribeiro Lança (@gasparlanca) April 7, 2024

Și Hubert Hurkacz (10 ATP) a avut o săptămână bună pe zgură, reușind să triumfe la Estoril, în Portugalia. Turneul ATP 250 este dotat cu premii totale de 579.320 de euro, polonezul câștigând în fața spaniolului Pedro Martinez (77 ATP), scor 6-3 6-4.

Al doilea favorit al competiției și-a trecut în palmares primul său titlu ATP pe zgură, câștigând fără emoții în fața adversarului său, după o oră și 24 de minute. În semifinale, Martinez (26 ani) îl învinsese pe norvegianul Casper Ruud (8 ATP), principalul favorit al competiției.

Hurkacz, care are acum opt titluri în palmares, a urcat pe locul 8 în ierarhia mondială publicată luni, în timp ce Ruud a coborât pe 10. Norvegianul a ținut să glumească după înfrângerea din semifinale și triumful polonezului, pe platforma X. Hubi Hurkacz postase, în urmă cu cinci zile, o fotografie cu cei doi, spunând că îi mulțumește nordicului pentru că i-a oferit câteva sfaturi, în cadrul antrenamentului desfășurat împreună:

Ruud a republicat postarea, spunându-i polonezului că îi este dator cu o cină, datorită succesului din Portugalia.

Adversarul polonezului, Martinez, rămâne cu un singur trofeu ATP în carieră, câștigat în 2022 la Santiago de Chile. El, cu toate acestea, reușește un salt de 17 locuri în clasamentul ATP și ocupă locul 60, mai scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

Turnee ATP Nadal s-a calificat în sferturi de finală la Bastad (ATP)

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, fost lider mondial, a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel