Baschet CSM CSU Constanţa, prima victoria în EuroCup Women la Baschet. U BT Cluj Napoca, la a treia înfrângere consecutivă în EuroCup
Data publicării:
CSM CSU Constanţa a învins echipa finlandeză Peli-Karhut cu scorul de 95-85 (25-24, 22-14, 19-24, 29-23), miercuri seara, la Kotka, în meciul său de debut în Grupa F a competiţiei feminine de baschet EuroCup Women.

Campioana României, care în ediţia trecută a competiţiei a pierdut toate cele şase partide jucate în grupă, a obţinut victoria la capătul unui joc pe care l-a dominat în cea mai mare parte a timpului.

Zada Williams, cu 22 de puncte, 12 recuperări şi 4 pase decisive, a fost MVP-ul echipei de la malul Mării Negre, iar Gabriela Mărginean a contribuit cu 18 p, 5 pd.

Lauren Heard a reuşit 21 p, 4 rec, 6 pd pentru vicecampioana Finlandei, Anissa Pounds a marcat 17 p, Eve Braslis a adăugat 12 p, 7 rec, Elina Koskimies, 11 p, 4 pd, Jade Williams, 11 p, 7 rec, iar Linda-Lotta Lehtoranta, 11 p, 7 pd.

Celălalt meci al grupei le va opune, joi, pe Rutronik Stars Keltern (Germania) şi pe Castors Braine (Belgia).

CSM CSU Constanţa va juca următorul meci pe 17 octombrie, acasă, cu Rutronik Stars Keltern. CSM a ratat calificarea în Euroligă, scrie Agerpres.

U BT Cluj Napoca, la a treia înfrângere consecutivă în EuroCup 

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă de echipa spaniolă Valencia Basket, cu scorul de 105-96 (19-24, 25-28, 26-23, 35-21), miercuri seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

U a suferit a treia înfrângere consecutivă, în faţa celei mai titrate echipe din competiţie, Valencia având patru trofee (2003, 2010, 2014, 2019) şi alte două finale jucate (2012, 2017).

Campioana României, care are un debut de sezon neconvingător, a dominat prima jumătate a meciului şi avea un avans de opt puncte la jumătatea partidei, 52-44. Valencia a redus din ecart apoi, iar ultimul sfert a surclasat echipa clujeană, câştigând fără probleme.

De la gazde s-au remarcat De'Shawn Stephens, cu 17 puncte, 6 recuperări, Adam Mokoka, 15 p, Dennis Seeley, 15 p, 3 rec, Zavier Simpson, 13 p, 3 rec, 6 pase decisive, Salin Sasu, 12 p, 3 rec.

Cei mai buni de la iberici au fost Xabi Lopez-Arostegui, cu 22 p, 5 rec, Semi Ojeleye, cu 22 p, Brancou Badio, 14 p, 4 rec, Jaime Pradilla, 11 p, 5 rec, Jean Montero, 13 p, 3 pd.

Alături de U-BT Cluj-Napoca, 7Bet-Lietkabelis Panevezys are trei înfrângeri, iar Veolia Towers Hamburg a pierdut primele două partide.

U-BT Cluj-Napoca va juca în etapa a patra cu Veolia Towers Hamburg, în deplasare, pe 15 octombrie.

CSM CSU Oradea, victorie dramatică 

CSM CSU Oradea a obţinut o victorie dramatică la debutul său în Grupa E a competiţiei masculine de baschet FIBA Europe Cup, 77-75 (20-16, 16-28, 22-10, 19-21) cu echipa poloneză PGE Spojnia Stargard, miercuri seara, în Oradea Arena.

Vicecampioana României, care a ratat calificarea în Basketball Champions League, a câştigat după un coş reuşit de Kris Richard când mai era o secundă de joc.

Orădenii au dominat primul şi al treilea sfert, dar polonezii s-au impus clar în actul secund.

Donatas Tarolis a fost MVP-ul gazdelor, cu 21 de puncte, 5 recuperări, susţinut de Brandon Brown, 16 p, 4 pase decisive, Kris Richard, 16 p, 4 rec, şi Kalif Young, 13 p, 8 rec, 4 pd.

De la polonezi s-au evidenţiat Talon Cooper, cu 21 p, 5 rec, 7 pd, Luther Muhammad, cu 18 p, 3 rec, Sebastian Kowalczyk, cu 10 p, Wesley Gordon, 11 p, 7 rec.

În celălalt meci al grupei, Fotbal Club Argeş a întrecut formaţia estoniană BC Parnu Sadam, cu 67-65, în Piteşti Arena.

Meciurile din etapa a doua vor avea loc pe 16 octombrie, BC Parnu Sadam - CSM CSU Oradea şi PGE Spojnia Stargard - Fotbal Club Argeş.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Baschet

logo icon Articole similare

Baschet Nikola Jokic, desemnat cel mai bun jucător din NBA

Liga Profesionistă Nord-Americană de Baschet a anunțat...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel