Turnee ATP Djokovic joacă semifinala de la Geneva. Sârbul îl întâlnește pe Tomas Machac
Data publicării:
Sârbul Novak Djokovic joacă pentru un loc în ultimul act din cadrul competiției ATP 250 de la Geneva, după o perioadă în care nu și-a regăsit nivelul de tenis dorit.

Djokovic joacă pentru un loc în finală

Novak Djokovic, numărul 1 mondial și principalul favorit la câștigarea trofeului, s-a calificat în semifinalele turneului ATP 250 de la Geneva, dotat cu premii totale de 579.320 de euro. Sârbul l-a învins, joi, pe olandezul Tallon Griekspoor (27 ATP), în minimum de seturi, scor 7-5 6-1.

Liderul mondial continuă pregătirea pentru Roland Garros, cu doar câteva zile rămase până la debutul turneului de Grand Slam, la care deține titlul.

Djokovic a fost testat cu adevărat doar în primul set al duelul cu Griekspoor, reușind să anuleze patru mingi de set ale olandezului la 5-4 pentru acesta, apoi legând o serie de șapte game-uri.


De remarcat că Griekspoor a mai jucat un meci joi, încheind partida din optimi cu canadianul Denis Shapovalov (123 ATP), cu 6-7(9) 7-6(4) 6-3, întreruptă miercuri în setul secund, la 3-3.

În semifinale, Novak Djokovic îl va înfrunta pe cehul Tomas Machac (44 ATP), numărul 44 mondial, aflat în premieră în această fază a unui turneu ATP, după ce l-a învins pe americanul Alex Michelsen, cu 6-3 7-6(2).

Între Djokovic și Machac s-a înregistrat o singură întâlnire în circuitul de tenis masculin, în anul 2023, la Dubai. Atunci, sârbul a pierdut un set în fața cehului, scor 6-3 3-6 7-6(1).

Dacă trece de semifinale, Nole îl poate întâlni pe Ruud

Cealaltă semifinală de la Geneva îi va opune pe norvegianul Casper Ruud (7 ATP), victorios după un duel lung cu argentinianul Sebastian Baez (20 ATP), scor 6-3 3-6 6-4, și pe italianul Flavio Cobolli (56 ATP), care a trecut cu 6-4 6-4 de reprezentantul Kazahstanului, Alexander Shevchenko (61 ATP).

Djokovic și Ruud, care ar putea fi adversari în finală, au jucat finala din 2023 de la Roland Garros. Sârbul va debuta la al doilea Șlem al anului contra francezului Pierre-Hugues Herbert (146 ATP), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Giani Kiriţă, mesaj sincer. Ce înseamnă Dinamo în 2024

Giani Kiriţă, fost fotbalist la Dinamo, a spus ce...


logo icon Cele mai citite
sursa: Pexels

Vasile Jardan, plecat la finalul sezonului de la Oţelul, a semnat cu noua echipa

Captură SC Oţelul Galati

Oţelul, victorioasă în amicalul cu NK Celje, echipă de Liga Campionilor

Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

Sursa: Agerpres

Prima reacţie de la Rapid despre transferul lui Andrei Borza la Partizan Belgrad

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?