Turnee WTA Elena Rybakina, revenire spectaculoasă în sferturile de la Madrid! Kazaha își așteaptă adversara din semifinale
Data publicării:
Reprezentanta Kazahstanului, Elena Rybakina, a învins-o, pentru prima dată în carieră, pe Yulia Putintseva, tenismena care joacă sub steagul aceluiași stat.

Răsturnare de situație - Rybakina salvează mingi de meci

Ocupanta numărului patru mondial s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, după ce a învins-o în trei seturi, 4-6 7-6(4) 7-5, pe compatriota sa, Yulia Putintseva (50 WTA), miercuri, la Caja Magica.

Una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului, cu cinci finale și trei titluri (Stuttgart, Abu Dhabi și Brisbane) de la începutul anului, Rybakina nu pierduse până acum niciun set în fața adversarelor sale în capitala Spaniei.

Ea a fost dominată mult timp în meci de Putintseva (locul 50 WTA), care câștigase precedentele două dueluri directe, la Roma, în 2020, și la Indian Wells, în 2021.

Nervoasă și cu multiple erori comise (opt duble greșeli în total), Rybakina a cedat rapid primul set. Ea a fost în continuare inconstantă și în setul secund, pe care a reușit să-l câștige, însă, la tie-break.

În setul decisiv, Putintseva a condus cu 5-2 și a avut două mingi de meci, iar totul părea pierdut pentru campioana de la Wimbledon 2022. Cu toate acestea, Putintseva nu a putut încheia meciul iar nivelul său de joc s-a prăbușit, pierzând cinci game-uri consecutive și totodată meciul, după două ore și 50 de minute de luptă, potrivit Agerpres.

Sabalenka sau Andreeva, adversara din semifinală

În semifinale, Elena Rybakina o va avea ca adversară pe câștigătoarea meciului dintre belarusa Aryna Sabalenka, deținătoarea trofeului, și rusoaica Mirra Andreeva, noua senzație a circuitului de tenis, care abia ce a împlinit 17 ani.

Sabalenka și Rybakina s-au înfruntat de opt ori în circuit, bielorusa conducând cu 5-3 în meciurile directe. Pe de altă parte, Rybakina are doar o confruntare cu Mirra Andreeva, învingând-o anul trecut la Beijing, scor 2-6 6-4 6-1.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?