Personalitati Hakan Sukur, marcatorul celui mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale, a ajuns şofer de taxi în SUA. În Turcia, e declarat terorist
Data publicării:
Hakan Sukur, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria naţionalei Turciei, marcatorul celui mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale, a fost declarat "terorist" în Turcia. 

Fostul fotbalist este acuzat de presupuse legături politice cu clericul Fethullah Gulen, care a încercat să răstoarne regimul lui Erdogan printr-o lovitură de stat. Toţi cei care aveau legături cu acesta au fost declaraţi terorişti de preşedintele Recep Tayip Erdogan. 

Ba mai mult, Hakan Sukur a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă, că "sunt albanez, deci nu sunt turc". El este acuzat şi că l-a insultat pe Erdogan. Astfel, a fost emis un mandat de arestare pe numele fostului fotbalist, acuzat că este terorist. Acesta a plecat din Turcia forţat de împrejurări. Tatăl său a fost arestat şi a murit în închisoare, iar Sukur riscă pedeapsa cu moartea. 

"Nu mai am nimic pe lume. Erdogan mi-a luat tot. Dreptul la libertate, dreptul la libera exprimare, dreptul de a-mi spune părerile, de a munci", a declarat Sukur, citat de Marca

Fostul jucător al celor de la Sakaryaspor, Bursaspor, Galatasaray, Torino, Inter Milano, Parma şi Blackburn Rovers a emigrat în SUA. 

"E ţara mea, iubesc poporul meu, chiar dacă ideile lor despre mine sunt distorsionate de media controlată. Acum sunt şofer de Uber şi vând cărţi", a declarat Sukur pentru New York Times în 2018. 

În vârstă de 51 de ani, Hakan Sukur a rămas în istoria fotbalului pentru cel mai rapid gol marcat la Cupa Mondială. În 2002, la Campionatul Mondial din Coreea de Sud, acesta a înscris contra ţării gazdă la doar 11 secunde de la fluierul de start. Acesta a marcat în total 51 de goluri pentru echipa naţională şi 295 de goluri pentru Galatasaray. 

"Nu am făcut niciodată ilegal, nu sunt un trădător şi nici terorist", a declarat Hakan Sukur conform sursei citate. El s-a retras din activitatea fotbalistică în 2008. 

Hakan Sukur a jucat cu Gheorghe Hagi la Galatasaray, între 1996 şi 2000. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Personalitati

logo icon Articole similare

Personalitati Gheorghe Hagi împlineşte 59 de ani. La mulţi ani "Regelui"

Gheorghe Hagi, "regele" fotbalului românesc, împlineşte...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Adrian Mititelu s-a decis ce face cu FC U Craiova 1948

Adrian Mititelu, finanţatorul celor de la FC U Craiova...

Superliga Romaniei Rapid anunţă noul antrenor după meciul cu FCSB

Noul antrenor al Rapidului va fi anunţat oficial...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Foto: Pixabay

Barajul pentru Conference League se joacă duminică, 19 mai

Sursa: Agerpres

Marea greşeală făcută de Rapid în acest sezon. Nu are legătură cu playoff-ul

Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?