Turnee WTA Încă o mămică revine în circuitul WTA
Data publicării:
În ultimii ani, numeroase sportive au revenit pe terenul de tenis după ce au devenit mame.

Bencic revine în circuitul profesionist, după ce a dat naștere unei fetițe

Jucătoarea elvețiană de tenis Belinda Bencic, campioană olimpică la Tokyo, va reveni în circuitul WTA cu prilejul turneului de la Hamburg (27 octombrie - 3 noiembrie), au anunțat organizatorii germani.

Bencic, 27 ani, va reveni în circuit cu un wild card, la șase luni după ce a născut o fetiță, Bella. Ea a anunțat în noiembrie 2023 că este însărcinată și nu a mai jucat de atunci.

„Vreau să-mi testez competitivitatea și să văd la ce trebuie să lucrez pentru a începe sezonul viitor în formă de vârf. Vreau de asemenea să văd cum mă descurc în viața de fiecare zi cu turneul și cu Bella”, a spus Bencic.

Elvețianca, numărul 4 mondial în februarie 2020, are în palmares șapte titluri WTA și încă o medalie de argint la Tokyo, la dublu, alături de Viktorija Golubic, scrie Agerpres.

În ultimii ani, mai multe jucătoare de tenis de top au revenit în circuitul profesionist după ce au devenit mame, demonstrând că pot atinge din nou un înalt nivel de performanță. Un exemplu recent este cel al japonezei Naomi Osaka, care a revenit pe teren la începutul anului 2024, după pauza de maternitate. În iulie 2023, Osaka a dat naștere unei fetiție, confirmând că se pregătește pentru revenirea la competiții în sezonul 2024.

De asemenea, și Elina Svitolina reprezintă un exemplu în acest sens, ea revenind în circuit în anul 2023, după ce a născut o fetiță în octombrie 2022. La doar câteva luni după ce a devenit mamă, Svitolina a arătat un nivel impresionant la turneul de la Wimbledon, ajungând până în semifinale și câștigând un titlu la Strasbourg.

Totodată, și Caroline Wozniacki, fost lider mondial, a revenit în cursul anului trecut, după ce a devenit mamă pentru a doua oară. Wozniacki, retrasă inițial din tenis în 2020, a decis să revină în competiții, participând la US Open 2023.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

Turnee WTA Jaqueline Cristian, învinsă în optimile de la Ningbo

Românca nu a profitat de șansa de a juca în optimi, în...

Turnee WTA Încă o mămică revine în circuitul WTA

În ultimii ani, numeroase sportive au revenit pe...

Turnee WTA Jaqueline Cristian câștigă în primul tur la Wuhan

Jucătoarea de tenis din România a reușit să obțină...

Turnee WTA Coco Gauff a câștigat turneul WTA 1000 de la Beijing

Tenismena americană în vârstă de 20 de ani a câștigat...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Dorinel Munteanu, declaraţii înainte de duelul cu U Cluj. A recunoscut că sunt întârzieri salariale la unii jucători, dar anunţă că nu există pericolul depunctării

pixel