Turnee ATP Jannik Sinner se califică în semifinale la Shanghai, după ce îl învinge pe Daniil Medvedev
Data publicării:
Liderul mondial a trecut din nou de rusul Daniil Medvedev, de această dată victoria venind în competiția ATP Masters 1000 de la Shanghai.

Jannik Sinner e pe val! Ajunge și în semifinala de la Shanghai

Tenismenul italian Jannik Sinner, numărul 1 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Shanghai (China), dotat cu premii totale de 8.995.555 de dolari, joi, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev, cu 6-1, 6-4.

Medvedev şi Sinner s-au mai întâlnit de patru ori în acest sezon, italianul câştigând în semifinale la Miami, în sferturi la US Open şi în finala turneului Australian Open, în timp ce rusul s-a impus în optimi Wimbledon, într-un meci epic de cinci seturi.

Medvedev, numărul cinci mondial, a câştigat titlul la Shanghai în 2019.

În celălalt sfert de finală de joi, spaniolul Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, îl va întâlni pe cehul Tomas Machac (33 ATP). Meciul dintre cei doi este programat după ora 13:30. Ibericul a câştigat singurul meci disputat de cei doi până acum, însă prin abandonul adversarului, luna trecută, în Cupa Davis. Cehul a câştigat primul set cu 7-6 (7/3), iar Alcaraz pe al doilea, cu 6-1, după care Machac s-a retras.

Dacă va trece de Machac, Alcaraz va juca în semifinală cu Sinner, scrie Agerpres.

 

Italianul, neclintit în fața acuzațiilor care i se aduc

Chiar dacă este implicat în scandalul de dopaj, italianul pare că este capabil să nu lase comentariile din afara terenului să îl domine. Nici numeroasele înțepături ale colegului său australian, Nick Kyrgios, nu pare că ajung la Sinner.

Întrebat pe contul său de Instagram dacă ar evolua alături de sârbul Novak Djokovic în proba de dublu masculin, tenismenul australian a răspuns afirmativ, menționând totuși că prima persoană alături de care vrea să joace este conaționalul său, Thanasis Kokkinakis. Cei doi jucători cu origini elene au reușit să cucerească titlul de Mare Șlem din țara natală, în proba de dublu, în urmă cu doi ani.

Un alt fan i-a adresat lui Kyrgios aceeași întrebare, dar având un protagonist diferit: Jannik Sinner. Australianul nu a ezitat să răspundă, spunând că „joacă alături doar de sportivi CURAȚI”, făcând din nou aluzie la scandalul de dopaj în care este implicat italianul.

După controalele pozitive din luna martie, un tribunal independent a acceptat explicația lui Jannik Sinner conform căreia contaminarea cu clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripție medicală pentru a trata o leziune ușoară la începutul acestui an.

Totuși, după nemulțumirile publice ale mai multor jucători și specialiști în tenis, Agenția Mondială Antidoping (WADA/AMA) a făcut apel la TAS, la finele lunii trecute, în cazul de dopaj al lui Sinner.

Concret, WADA a anunțat că a făcut apel la TAS împotriva deciziei Agenției internaționale pentru integritatea tenisului (ITIA) de a nu-l suspenda pe italian după ce acesta a fost testat pozitiv la substanța interzisă.

WADA a precizat că dorește ca Sinner să fie suspendat „de la un an la doi ani” în acest caz, fără să-i fie anulate însă rezultatele obținute după acele controale pozitive, inclusiv succesul său de la US Open 2024.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

Turnee ATP Novak Djokovic revine în circuit cu o victorie la Shanghai

Campionul sârb a reușit să obțină victoria în primul...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel