Turnee WTA Anca Todoni evoluează pe tabloul principal al turneului WTA Budapesta. Miriam Bulgaru a reușit și ea calificarea
Data publicării:
Jucătoarea română în vârstă de 19 ani a acces direct pe tabloul principal al competiției WTA 250 din Ungaria.

Anca Todoni evoluează la Budapesta

Jucătoarea română de tenis Anca Todoni (19 ani, 142 WTA) a intrat direct pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 250 de la Budapesta, dotat cu premii totale de 232.244 de euro, unde o va înfrunta în primul tur pe chinezoaica Xiyu Wang (23 ani, 54 WTA), a treia favorită.

Singura reprezentantă a țării noastre ce a reușit să se califice în turul al doilea al ediției de anul acesta la Wimbledon este jucătoarea de 19 ani, din faza calificărilor. Todoni a acces, pentru prima dată în carieră, pe un tablou principal al unui turneu de Mare Șlem. Ea a trecut, în primul tur, de sârboaica Olga Danilovic, scor 7-5, 6-1.

În al doilea tur, Todoni a avut o misiune dificilă: a întâlnit-o pe americanca Coco Gauff, aflată pe locul 2 în ierarhia WTA, meci încheiat cu victoria jucătoarei de peste Ocean, scor 6-2, 6-1.

De asemenea, și Miriam Bulgaru a reușit să acceadă pe tabloul principal al turneului după ce a învins-o pe cehoaica Anna Siskova, cu 6-4, 1-6, 7-6 (7/3), duminică, în ultimul tur al calificărilor.

Deși a comis șapte duble greșeli, Bulgaru (25 ani, 218 WTA) a obținut victoria după aproape trei ore de joc (2h 58 min).

În primul tur preliminar, Siskova (23 ani, 417 WTA) a reușit să o învingă pe Ana Bogdan (31 ani, 57 WTA), principala favorită a tabloului calificărilor, cu 6-2, 6-4.

Tot în primul tur al calificărilor, Bulgaru a dispus de maghiara Greta Nemcsek (15 ani), cu 6-1, 6-1. Miriam Bulgaru și-a asigurat un cec de 2.512 euro și 19 puncte WTA.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel