Turnee WTA Miriam Bulgaru, triumfătoare la turneul Țiriac Foundation Trophy de la București
Data actualizării:
Data publicării:
Sportiva din țara noastră a reușit să treacă în ultimul act de jucătoarea de tenis din Liechtenstein, Kathinka von Deichmann.

Miriam Bulgaru câștigă trofeul Țiriac Foundation Trophy 

Jucătoarea română de tenis Miriam Bulgaru (202 WTA) a câștigat turneul Țiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari și găzduit de Centrul Național de Tenis, duminică, după ce a învins-o în finală pe Kathinka von Deichmann (199 WTA, Liechtenstein), cu 6-3, 1-6, 6-4.

„Ce zi pentru mine, pentru noi. V-am făcut o bucurie, dar și voi mi-ați făcut mie una, venind în număr așa de mare. Am simțit energia spectatorilor, dar și susținerea foștilor și actualilor sportivi, fără de care nu aș fi putut câștiga. Vă mulțumesc tuturor, vă iubesc!”, a afirmat Bulgaru la primirea trofeului, din partea Simonei Halep.

Fiecare jucătoare a dominat câte un set, dar în decisiv a fost echilibru, chiar dacă Bulgaru a început mai bine, cu 2-0. Von Deichmann a revenit și a egalat, dar a fost mereu în urma româncei, care a reușit să încheie cu break.

Von Deichmann s-a ales cu un cec de 8.000 de dolari și 81 de puncte WTA, iar Bulgaru a fost recompensată cu un cec de 15.000 de dolari și cu 125 de puncte WTA.

Bulgaru a câștigat a treia ediție a turneului de la București, după ce Irina Begu s-a impus la prima ediție (2022), iar australianca Astra Sharma a câștigat anul trecut.

„Jucătorii și jucătoarele de tenis din România au nevoie de un număr cât mai mare de turnee. Asta încearcă Fundația Țiriac să facă, nu doar în București, ci și în țară: să fim de folos jucătorilor. țin să mulțumesc partenerilor noștri care sunt lângă noi mereu și care au acceptat să susțină necondiționat aceste turnee”, a spus Ion Țiriac, despre seria de turnee desfășurate în țara noastră, în cursul acestui an.

Cea de-a treia ediție a turneului WTA Țiriac Foundation Trophy, dotată cu premii în valoare de 115.000 dolari și 160 de puncte WTA (pentru învingătoare) și organizată de Fundația Țiriac în colaborare cu Federația Română de Tenis, s-a desfășurat în perioada 8-15 septembrie, pe zgura de la Centrul Național de Tenis din București.

Tabloul principal de simplu a avut 32 de jucătoare, în timp ce tabloul de dublu a fost format din opt echipe. La fel ca la ediția precedentă, la turneul de anul acesta au participat sportive din top 100 WTA, alături de favoritele publicului, jucătoarele române Irina Begu, Anca Todoni, Irina Bara, Patricia Țig și Miriam Bulgaru, care a reușit să își treacă încă un titlu în palmares.

Pentru a treia ediție la rând, trofeul câștigătoarei este oferit de Casa de Bijuterii Malvensky și reflectă „echilibrul perfect dintre artă și sport”. Placat cu aur și sprijinit pe un piedestal din marmură Rușchița, acesta reprezintă „grația și dinamismul tenisului, precum și aspirația sportivilor către excelență și victorie”, se arată în comunicatul competiției, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel