Turnee WTA Monica Niculescu, triumfătoare în proba de dublu de la Monterrey
Data publicării:
Tenismena română a reușit să cucerească un nou titlu WTA în proba de dublu, alături de partenera sa chineză, Hanyu Guo.

Monica Niculescu câștigă din nou un titlu WTA

Monica Niculescu și partenera sa, jucătoarea chineză Hanyu Guo, au câștigat titlul probei de dublu de la Monterrey (Mexic), competiție de categorie WTA 500.

Cele două s-au impus în finala disputată contra perechii Giuliana Olmos (Mexic)/Alexandra Panova (Rusia), scor 3-6, 6-3, 10-4. Niculescu și Guo nu au început cu dreptul ultimul act, pierzând primul set cu 6-3. Acestea au revenit în a doua manșă, reușind să încheie setul cu un scor identic. În tie-break-ul ultimului set, însă, perechea româno-chineză s-a impus mai clar, cu 10-4.

În vârstă de 36 de ani, jucătoarea din România are 12 titluri WTA în proba de dublu. Ea mai are în palmares și alte trei trofee WTA câștigate în proba de simplu. În ceea ce privește partenera sa, cu 10 ani mai tânără, este de reținut faptul că titlul de la Monterrey reprezintă al doilea titlu câștigat în carieră.

Noskova câștigă primul său titlu WTA din carieră

Capul de serie numărul 6, Linda Noskova (Cehia), a învins-o pe Lulu Sun (Noua Zeelandă) cu 7-6(6), 6-4 în finala turneului WTA 500 de la Monterrey. După două finale WTA pierdute anterior, Noskova a câștigat, în cele din urmă, titlul din Mexic.

„Aștept de ceva vreme un trofeu, așa că este uimitor să câștig un turneu atât de mare aici, săptămâna aceasta”, a spus Noskova, după victorie.

Ocupantă a locului 35 mondial, Noskova a avut nevoie de o oră și 49 de minute pentru a-și învinge adversara aflată pe locul 57. Noskova a salvat două puncte de set în tie-break-ul primului set în drumul său spre cucerirea titlului.

„Am jucat un tenis grozav”, a spus Noskova. „Forehand-ul ei a fost într-adevăr foarte bun, am încercat să mă feresc cât mai mult posibil. Dar a fost greu uneori, mai ales când aveam 4-6 în tiebreak. Mă bucur că am reușit să schimb asta în beneficiul meu.”, a mai spus ea, potrivit WTA.

Kessler, beneficiară a unui wild-card, câștigă primul titlu WTA

Americanca McCartney Kessler s-a impus în finala turneului WTA 250 de la Cleveland (Ohio). Aceasta a trecut în finală de brazilianca Beatriz Haddad Maia, în trei seturi, scor 1-6, 6-1, 7-5.

McCartney Kessler, locul 98 mondial, în vârstă de 25 de ani, a câştigat primul său titlu în circuitul WTA, ea fiind beneficiara unui wild-card.

Beatriz Haddad Maia, în vârstă de 28 de ani, locul 23 mondial, cap de serie numărul 1 în premieră la o competiție WTA, a disputat prima sa finală în acest an, după ce a câștigat trei titluri în circuitul WTA.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel