Stiri Nadia Comăneci recunoaște rolul uriaș pe care îl are sportul în societate: „Sportul mi-a dat o voce!”
Data actualizării:
Data publicării:
Campioana română a mărturisit că toate succesele pe care le-a cunoscut în cariera sa i-au dat șansa de a deveni un ambasador al altor sportive din întreaga lume.

Nadia Comăneci: „Nu auzisem de egalitate de gen”

Fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică și care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, a declarat că sportul i-a dat o voce pe când avea doar 14 ani și nu auzise de egalitatea de gen, relatează EFE.

Cu 48 de ani în urmă nu auzisem de egalitate de gen și doar m-am dus și am făcut ce trebuia să fac. Acum, sunt fericită pentru că nimeni, niciun om, nu a realizat acel 10. Sportul mi-a dat o voce pe când aveam doar 14 ani și mă simt mândră că fata aceea a deschis ușa altor femei”, a spus, duminică, Nadia Comăneci, una din cele mai mari sportive din toate timpurile, aflată la Madrid pentru a participa la Gala Premiilor Laureus, care va avea loc luni seară, la Palatul Cibeles.

Nadia Comăneci, care se numără printre membrii Academiei Laureus, a declarat că era foarte tânără când a câștigat Jocurile Olimpice, dar amintirile sunt încă foarte proaspete.

„Este visul oricărui copil. Toată lumea vrea să fie unică. Când eram sportivă, băieții nu aveau atât de multe oportunități pentru a practica sportul, cu atât mai puțin fetele”, a mai spus aceasta.

Nadia a răspuns la peste 250 de scrisori primite zilnic

De asemenea, campioana a mărturisit că sportul pe care l-a practicat este unul extrem de dificil:

„Gimnastica este un sport în care cazi mult, te ridici și iar cazi. Este o lecție fantastică despre ceea ce este viața”, a mai adăugat Nadia, care a relatat că după Jocurile de la Montreal a primit 'circa de 250 de scrisori pe zi', cărora le-a răspuns încetul cu încetul. „Acelea erau rețelele mele de socializare”, a mai precizat ea.

Nadia Comăneci, în vârstă de 62 de ani, a mai afirmat că Simone Biles, vedeta gimnasticii americane, „este o sportivă unică”, una dintre puținele care își permit să „să se odihnească un an și apoi să câștige din nou”, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare

Stiri To Neil or not to Neil

Nord-irlandezul Neil Lennon a semnat cu FC Rapid şi va fi noul antrenor al...

Stiri Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit sportiv din lume

Forbes transmite că fotbalistul portughez Cristiano...

Stiri CS United, tot mai aproape de titlul național la Futsal

CS United Galați mai are nevoie de un singur succes...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

Agerpres

Gigi Becali a pus ochii pe atacantul lui Dorinel Munteanu. „Îl iau orice s-ar întâmpla!”

pixel