Turnee ATP Novak Djokovic i-a finanţat cariera campionului NexGen Finals, Hamad Medjedovic. Mesajul campionului sârb pentru tatăl lui Medjedovic
Data publicării:
Hamad Medjedovic, în vârstă de doar 20 de ani, a câştigat turneul ATP NextGen Finals, şi este considerat deja noul Novak Djokovic. 

Medjedovic nu a pierdut niciun meci la Jeddah, unde a avut loc turneul NextGen Finals, iar acum a dezvăluit şi că Novak Djokovic a fost un real sprijin în cariera sa. 

"Erau atunci atât de mulți jucători buni din țara noastră. Îmi amintesc că mă uitam la tenis de mic, îi aveam pe Novak Djokovic, Viktor Troicki, Janko Tipsarevic, toți erau atât de buni!

Venim cu toții dintr-o țară mică. Eram un copil, dar mi-au dat motivația să încep să joc tenis și mai târziu să ajung ca ei. Datorită lor am văzut că este posibil”, a declarat Hamad pentru site-ul ATP. 

Hamad Medjedovic colaborează cu Victor Troicki, fost număr 12 ATP, însă e considerat deja urmaşul lui Novak Djokovic. Pe recordmenul sârb l-a cunoscut la vârsta de 10 ani, iar Djokovic i-a transmis atunci tatălui lui Hamad că îl va ajuta în carieră. 

"Îmi amintesc că aveam 10 ani și era ziua mea de naștere. Eram la Belgrad, iar Bogdan Obradovic, fostul căpitan al echipei de Cupa Davis, m-a văzut antrenându-mă și m-a dus la Novak Centre. Nu știam ce se va întâmpla, dar Novak a venit acolo și atunci ne-am întâlnit pentru prima dată. A fost cel mai important lucru care mi se întâmplase în viață. Avusesem o mare șansă. 

I-a spus tatălui lui Hamad, Eldin: „Edo, rolul meu este să ajut. Ce fel de om aș fi dacă nu i-aș ajuta pe care merită, care iubesc tenisul și au rezultate bune?”", a mai declarat Medjedovic.

Djokovic, ţeluri mari în 2024. Vrea cele 4 GS-uri şi titlul olimpic 

Într-un interviu acordat cotidianului spaniol Marca, Djokovic a dezvăluit care este principalul său obiectiv pentru 2024: "Probabil recordul pentru cel mai mare număr de titluri. Vreau să câştig cât mai multe turnee posibile şi să-l depăşesc pe Connors. Sunt tot timpul recorduri la orizont care pot fi doborâte".

Cu 98 de trofee în palmares, Djokovic se află la 11 lungimi de Jimmy Connors (109 titluri), al cărui record îl poate doborî dacă îşi păstrează forma actuală şi în următoarele sezoane.

"Vreau, totodată, să am propriile mele realizări şi propria mea istorie, este lucrul cel mai important. Pentru a câştiga titluri mari, trebuie să menţin nivelul de intensitate, dăruire şi motivaţie", a adăugat el..

Întrebat dacă el crede în mod realist că va putea câştiga cele patru titluri de Grand Slam şi aurul la Jocurile Olimpice în 2024, când va împlini 37 de ani, pentru a realiza astfel un Golden Slam, Djokovic a răspuns: "A fost realist de crezut că pot câştiga trei din cele patru turnee de Mare Şlem anul acesta? Acum cinci ani sau chiar acum un an sau doi, nu cred că oamenii au crezut că era posibil. Mă cunosc şi ştiu că dacă mă simt bine fizic şi psihic, sunt capabil să o fac. Nu vreau să sune ca o lipsă de respect faţă de rivalii mei. Ştiu că sunt mii de jucători care luptă pentru acelaşi obiectiv, dar ştiu cine sunt şi cred în mine", a mai spus liderul clasamentului ATP.

La 36 de ani, Djokovic încheie un sezon 2023 excepţional, cu trei noi titluri de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros şi US Open), la care se adaugă trofeul cucerit la Turneul Campionilor (al şaptelea din carieră, un record), precum şi succesele de la turneele Masters 1.000 de la Cincinnati şi Paris-Bercy, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

Turnee ATP Nadal s-a calificat în sferturi de finală la Bastad (ATP)

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, fost lider mondial, a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel