Turnee ATP O posibilă confruntare Djokovic - Murray, la Geneva. Sârbul și britanicul joacă într-un turneu ATP 250
Data publicării:
Liderul mondial își așteaptă adversarul din optimile de finală ale turneului ATP 250 de la Geneva, având șansa de a juca un meci împotriva marelui său rival, Andy Murray.

Djokovic - Murray, un meci visat de fanii tenisului

Numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovic, care a primit un wild-card pentru a juca în cadrul turneului ATP 250 de la Geneva, dotat cu premii totale de 579.320 de euro, își va afla marți, adversarul din optimile de finală.

Liderul mondial și totodată principalul favorit care va împlini miercuri, 22 mai, vârsta de 37 de ani, nu va evolua în primul tur, urmând să joace direct în optimi contra învingătorului dintre germanul Yannick Hanfmann (85 ATP) și scoțianul Andy Murray (75 ATP).

Murray, care abia a împlinit 37 de ani (15 mai), l-a învins pe Hanfmann în cadrul singurei lor confruntări, anul trecut, chiar în Elveția, în primul tur la Basel (hard), cu scorul de 7-5 6-4.

Dacă Murray va câștiga din nou în fața germanului Hanfmann, confruntările directe dintre britanic și sârb vor ajunge la numărul 37. Djokovic conduce cu 25-11 în partidele jucate până acum, scoțianul înregistrând, totuși, trei mari rezultate în fața lui Nole: titlurile de Mare Șlem câștigate la US Open (2012) și Wimbledon (2013), dar și victoria obținută de Murray în semifinalele Jocurilor Olimpice din 2012 (Londra), medalia olimpică reprezentând singura care îi lipsește din palmares sârbului.

Ultimul meci programat între cei doi nu a avut loc, Murray retrăgându-se înainte ca acesta să înceapă. (Madrid Open, 2022). În schimb, ultima înfruntare care s-a desfășurat între cei doi tenismeni datează încă din anul 2017, când Novak îl învingea pe Murray, în finala de la Doha.

De asemenea, luni, în primul tur pe zgura de la Geneva, maghiarul Fabian Marozsan (41 ATP), cap de serie numărul șapte, a fost învins în prima rundă de kazahul Aleksandr Shevcenko (61 ATP), scor 6-4 7-6(4).


Alte rezultate înregistrate luni în primul tur la Geneva:


- Emil Ruusuvuori (Finlanda) - Marcos Giron (SUA) 6-3, 6-3

- Sebastian Ofner (Austria) - Rinky Hijikata (Australia) 4-6, 6-4, 6-3

- Flavio Cobolli (Italia) - Aslan Karatsev (Rusia) 7-5, 6-1, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

Turnee ATP Nadal s-a calificat în sferturi de finală la Bastad (ATP)

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, fost lider mondial, a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel