Turnee WTA Președintele Federației Române de Tenis știe ce îi lipsește lui Miriam Bulgaru pentru a ajunge în vârful ierarhiei feminine
Data publicării:
Jucătoarea de tenis Miriam Bulgaru a reușit să câștige turneul WTA 125 de la București.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat că victoria jucătoarei române Miriam Bulgaru de la Țiriac Foundation Trophy (WTA 125) de la București este o surpriză extrem de plăcută, dar pentru a ajunge în topul ierarhiei feminine de tenis este nevoie mai mult decât amibiție.

„E greu când treci la un alt nivel și joci împotriva unor jucătoare de 1,80 m sau chiar peste...”

„Victoria ei la Țiriac Trophy este o surpriză extrem de plăcută. Nu am apucat să văd foarte mult din parcursul ei de la București, pentru că am fost la Craiova cu meciul de Cupa Davis cu China. Dar am văzut finala, pentru că ne întorsesem de la Craiova. Miriam este o jucătoare de perspectivă și ne bucură enorm succesul ei. Din păcate, fizicul nu o ajută foarte mult. Pentru că vedem cât de puternice sunt primele jucătoare ale lumii din momentul de față.

Miriam compensează cu ambiție, cu intuiție, cu viteză de deplasare și așa mai departe. Însă e greu când treci la un alt nivel și joci împotriva unor jucătoare de 1,80 m sau chiar peste...

Am văzut toți că Sabalenka are o lovitură de dreapta mai puternică decât a băieților. Apoi le-am văzut pe Swiatek și Coco Gauff cum se deplasează pe teren, deci jucătoarele de top sunt chiar impresionante din punct de vedere fizic. Iar Miriam, din păcate, nu beneficiază de un fizic și va trebui să compenseze cu alte calități”, a afirmat Cosac.

În opinia președintelui Federației Române de Tenis, organizarea turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125) la București și-a atins scopul, acela de a le ajuta pe jucătoarele române să prindă experiență și să le aducă puncte în clasamentul WTA.

„În momentul în care la competiția pe care o găzduiești ai o semifinalistă (Patricia Țig, n. red.) și apoi o câștigătoare a trofeuluiînseamnă că turneul și-a atins scopul. Organizezi un turneu acasă pentru a-ți ajuta sportivii să poată obține puncte. Pentru ei e mai ușor, sunt în mediul lor, au publicul de partea lor, cheltuielile sunt mici și așa mai departe.

De aceea, țările dezvoltate au zeci de turnee importante. Iar începând de anul acesta și în țara noastră s-a mărit numărul turneelor pentru că Federația Română de Tenis și Fundația Țiriac au organizat peste 30 de competiții internaționale la feminin și masculin. și astfel jucătorii români au putut juca și obține multe puncte la ei în țară.

și ca un exemplu, inclusiv Boitan și Crețu, componenți ai echipei de Cupa Davis, au jucat multe turnee în țară, au avut meciuri în picioare și asta a contat foarte mult în întâlnirea cu China”, a mai declarat George Cosac, pentru Agerpres.

Jucătoarea română de tenis Miriam Bulgaru a câștigat turneul Țiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolariși găzduit de Centrul Național de Tenis, duminică, după ce a învins-o în finală pe Kathinka von Deichmann (Liechtenstein), cu 6-3, 1-6, 6-4.

În urma succesului de la București, Miriam Bulgaru a urcat 24 de locuri în clasamentul WTA, până pe 178. Bulgaru a câștigat a treia ediție a turneului de la București, după ce Irina Begu s-a impus la prima ediție (2022), iar australianca Astra Sharma a câștigat anul trecut.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel