Turnee ATP Primul turneu de la revenire, prima finală. Croatul Marin Cilic joacă pentru trofeu la Hangzhou
Data publicării:
Jucătorul de tenis croat a revenit în circuitul de tenis după ce s-a accidentat grav la genunchi, la începutul sezonului trecut.

Marin Cilic joacă finala de la Hangzhou în fața chinezului Zhang

Veteranul croat Marin Cilic s-a calificat luni în prima sa finală în circuitul principal al tenisului masculin după doi ani, la turneul ATP 250 de la Hangzhou (China), după ce l-a învins în semifinale pe americanul Brandon Nakashima, cu 6-4, 7-6 (8/6), informează site-ul ATP.

Cilic, care pe 28 septembrie va împlini 36 de ani, a participat la turneul de la Hangzhou după ce a primit un wild card, el fiind locul 777 mondial la startul acestei competiții. În runda inaugurală, el a obținut prima sa victorie după mai bine de un an și jumătate.

Cilic, campionul din 2014 de la US Open, finalist la Wimbledon (2017) și Australian Open (2018), la un moment dat locul 3 mondial, acum locul 777 ATP, este beneficiarul unui wild card. Croatul s-a accidentat grav la genunchi la începutul sezonului trecut în timpul turneului de la Pune (India).

Croatul a câștigat ultimul său titlu în octombrie 2021 la Sankt Petersburg.

Cilic îl va întâlni în finală pe chinezul Zhang Zhizhen, locul 43 mondial și cap de serie numărul 6. Zhang a trecut în semifinale, cu 7-6 (7/3), 6-4, de un compatriot, Yunchaokete Bu, și el beneficiar al unui wild card.

Zhizhen a devenit al treilea chinez care va disputa o finală în circuitul principal al tenisului masculin.

În urmă cu ceva mai mult de o săptămână, Yunchaokete Bu era învins de românul Cezar Crețu în Cupa Davis.

Musetti - Shang, finala de la Chengdu

Italianul Lorenzo Musetti și chinezul Juncheng Shang au obținut luni calificarea în finala turneului de tenis ATP 250 de la Chengdu (China), dotat cu premii totale de 1.171.655 de dolari.

În semifinale, Lorenzo Musetti, locul 19 mondial și principal favorit al turneului, a trecut în două seturi, 6-4, 6-2, de rusul Alibek Kacimazov, locul 179 mondial, venit din calificări. Musetti a pierdut două finale în acest an, la Queen's și Umag. Italianul are două titluri în palmares, ambele obținute în 2022, la Napoli și Hamburg.

Juncheng Shang, locul 55 mondial, l-a învins pe germanul Yannick Hanfmann, locul 82 mondial, după două seturi simetrice, 6-4, 6-4.

Astfel, Shang, în vârstă de 19 ani, este al doilea chinez care va disputa o finală în circuitul principal al tenisului masculin, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

Turnee ATP Nadal s-a calificat în sferturi de finală la Bastad (ATP)

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, fost lider mondial, a...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Au fost publicate deciziile Comisiei de Disciplină din cadrul FRF

Agerpres

Marius Șumudică a prefațat meciul Rapid - Oțelul. Ce nemulțumiri are în Cupa României

Agerpres

Cum prefațează Zeljko Kopic meciul cu FC Botoșani

Facebook SC Oțelul Galați

La ce se așteaptă Dorinel Munteanu în meciul Rapid - Oțelul Galați. Grupa din Cupa României, echilibrată

pixel