Turnee ATP Rafa Nadal și-a setat noi obiective la Roma. „Trebuie să scap de teama de a mă accidenta”
Data publicării:
Campionul spaniol a declarat că va încerca să arate cel mai bun tenis în următoarele săptămâni, fără a se gândi la potențialele accidentări care pot surveni în urma meciurilor disputate.

Nadal începe să se simtă bine pe teren

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, s-a declarat convins că poate juca mult mai bine decât a făcut-o joi împotriva belgianului Zizou Bergs, pe care l-a învins în trei seturi, 4-6 6-3 6-4, în primul tur al turneului ATP Masters 1.000 de la Roma.

Rafael Nadal, locul 305 mondial după ce nu a jucat aproape deloc anul trecut, a avut nevoie de două ore și 53 de minute pentru a trece de Zizou Bergs, locul 108 mondial, venit din calificări. Spaniolul, măcinat de accidentări în ultimele două sezoane, nu mai jucase din 2022 la Roma, un turneu pe care l-a câștigat de zece ori, un record, ultima oară în 2021.

„Nu am jucat aproape deloc în ultimii trei ani, totul este mai greu și mai imprevizibil acum pentru mine, dar sunt convins că pot juca mult mai bine decât am făcut-o de această dată”, a afirmat Nadal.

„Sunt mulţumit de această victorie și că mai pot juca un meci”, a continuat campionul care va împlini 38 de ani în luna iunie. 

În turul secund, pe Nadal îl așteaptă un adversar dificil, polonezul Hubert Hurkacz, locul 9 ATP și cap de serie numărul 7.

Revenind în circuit luna trecută la Barcelona, după o pauză forţată de trei luni, Nadal a fost eliminat în turul doi în competiţia din capitala Cataloniei și în optimi de finală la turneul ATP Masters 1.000 de la Madrid.

Nadal dispută în principiu ultimul său sezon în circuit, cu obiectivul de a străluci pentru ultima oară la Roland Garros (26 mai - 9 iunie), turneu pe care l-a câștigat de paisprezece ori, potrivit Agerpres.

Spaniolul a vorbit și despre teama de accidentare, pe care vrea să o evite în următoarele săptămâni, spunând că va încerca tot ce îi stă în putință pentru a-și arăta cel mai bun nivel. Nadal a mai spus că a venit timpul ca acesta să joace la cel mai înalt nivel posibil, dat fiind faptul că Marele Șlem preferat urmează să înceapă.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel