Turnee WTA Sferturile de finală de la Madrid Open propun dueluri tari între tenismenele din Est
Data actualizării:
Data publicării:
Faza sferturilor de finală a turneului WTA Masters 1000 de la Madrid le aduce față în față pe Aryna Sabalenka, Mirra Andreeva, Yulia Putintseva și Elena Rybakina.

Putintseva - Rybakina, primul meci pentru stabilirea semifinalistelor

După ce Iga Swiatek (1 WTA) și Madison Keys (20 WTA) au reușit să acceadă în semifinalele competiției din Spania, urmează ca partidele de miercuri, 1 mai, să stabilească următoarea semifinală a turneului Madrid Open.

Prima partidă din faza sferturilor de finală le va pune în lumină pe reprezentantele Kazahstanului, Yulia Putintseva (50 WTA) și proaspăta câștigătoare a turneului WTA 500 de la Stuttgart, Elena Rybakina (4 WTA). Putintseva a trecut de ocupanta locului 11 în lume, Daria Kasatkina, scor 3-6 6-2 6-2, pe când Rybakina a trecut rapid de cehoaica Sara Bejlek (136 WTA), scor 6-1 6-3.

Acestea vor juca miercuri, în primul meci al zilei, începând cu ora 13:00. Ele s-au mai întâlnit de două ori în circuit, mai tânăra tenismenă neputând să treacă de jucătoarea în vârstă de 29 de ani.

Sabalena - Andreeva, al doilea sfert de finală

Numărul 2 mondial al tenisului feminin, Aryna Sabalenka, a încheiat seria de 15 meciuri consecutiv câștigate a americancei Danielle Collins (15 WTA), după ce a învins-o în optimile de finală ale turneului WTA Masters 1000 de la Madrid, scor 4-6 6-4 6-3.

În meciul de miercuri seară, bielorusa va întâlni una dintre senzațiile tenisului feminin, pe tânăra rusoaică de doar 17 ani, Mirra Andreeva (43 WTA). Puștoaica a reușit să învingă o jucătoare de TOP 10 și o alta de TOP 20 în drumul său spre sferturile de finală. Ea a trecut de campioana de la Wimbledon din 2023, Marketa Vondrousova (7 WTA) și de Jasmine Paolini (13 WTA), învingând-o pe italianca de 28 de ani chiar în ziua în care a împlinit 17 ani.

Sabalenka și Andreeva s-au mai întâlnit de două ori în circuit, de fiecare dată câștigând mai experimentata jucătoare. Partida dintre acestea este programată miercuri, începând cu ora 21:00.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Stiri To Neil or not to Neil

Nord-irlandezul Neil Lennon a semnat cu FC Rapid şi va fi noul antrenor al...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel