Turnee WTA Țara noastră nu mai are nicio reprezentantă în proba de simplu, la turneul WTA 250 de la Iași. Jaqueline Cristian, învinsă în sfeturi
Data publicării:
Turneul UniCredit Iași Open (WTA 250) este dotat cu premii totale de 232.244 de euro, fiind găzduit de Baza Sportivă Ciric din Iași.

Jaqueline Cristian părăsește Iași Open

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale competiției din Iași, după ce a învins-o pe conaționala Elena Gabriela Ruse cu 6-4, 6-7 (1/7), 6-2. De trei ore de joc a avut nevoie Cristian (26 ani, 61 WTA) pentru a trece de Ruse (26 ani, 147 WTA).

Ajunsă în sferturile de finală ale competiției, Jaqueline a evoluat în două zile diferite, din cauza ploii torențiale care a început la Iași în timpul duelului cu rusoaica Elina Avanesyan (76 WTA).

Reluat în cursul zilei de joi, 25 iulie, românca nu a putut face față nivelului de joc arătat de Avanesyan, astfel că România rămâne fără vreo reprezentantă pe tabloul principal de simplu la turneul desfășurat în capitala Moldovei. Rusoaica a trecut de Cristian în două ore și șapte minute, scor 7-5 6-4.

Avanesyan va juca în semifinale în fața jucătoarei franceze Chloe Paquet (106 WTA), care a dispus în faza sferturilor de conaționala Selena Janicijevic (188 WTA), scor 0-6, 6-2, 6-1. Meciul dintre rusoaică și franțuzoaică va avea loc tot în cursul zilei de astăzi, 25 iulie, după ora 14:45.

În cealaltă semifinală, se vor înfrunta rusoaica Mirra Andreeva (32 WTA), principala favorită a turneului, care a trecut de croata Lea Boskovic (202 WTA), scor 6-2, 6-0, și sârboaica Olga Danilovic (148 WTA), care a reușit să o elimine pe maghiara Anna Bondar, cap de serie numărul opt, cu 7-5, 6-2. Înainte de a trece de Bondar, Danilovic a reușit să își ia revanșa în fața tinerei Anca Todoni, după ce românca a învins-o în primul tur la Wimbledon. De această dată, sârboaica a obținut o victorie clară, în 67 de minute, scor 6-1, 6-1.

La proba de dublu, rusoaicele Alexandra Panova și Iana Sizikova, favoritele numărul doi, s-au calificat în semifinale, fază în care vor juca împotriva româncelor Irina Bara/Anca Todoni.

 

Anca Todoni, Miriam Bulgaru și Gabriela Ruse, învinse la Iași

Anca Todoni (119 WTA) a părăsit turneul UniCredit Iași Open după ce s-a înclinat în fața sârboaicei Danilovic (148 WTA), scor 6-1, 6-1, în primul tur al competiției, în timp ce Miriam Bulgaru (206 WTA) și Gabriela Ruse (149 WTA) au părăsit turneul în optimile de finală.

Bulgaru a fost învinsă de franțuzoaica Selena Janicijevic, scor 6-2, 7-6 (8/6), într-un meci care a durat aproape două ore de joc, în timp ce Ruse a părăsit turneul de la Iași după victoria conaționalei sale. Jaqueline Cristian (61 WTA), scor 6-4, 6-7 (1/7), 6-2.

Alături de Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan, Cristian va participa la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

CITEȘTE ȘI Florentina Iușco, testată pozitiv la un control antidoping, nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris. Team Romania ajunge la 106 sportivi


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel