Turnee ATP Țiriac Open: rezultate și meciuri. Prima semifinală a turneului de la București, decisă
Data actualizării:
Data publicării:
Turneul ATP 250 de la București și-a stabilit prima semifinală. Maghiarul Marton Fucsovics joacă în penultimul act, împotriva chilianului Alejandro Tabilo. 

Favoritul 1 al turneului mai are de jucat în sferturi

Prima semifinală a competiției de la București îi are în prim-plan pe chilianul Alejandro Tabilo (41 ATP), care a trecut în faza sferturilor de tânărul brazilian Joao Fonseca (276 ATP), scor 4-6 7-6(5) 6-4, în două ore și 20 de minute, și pe maghiarul Marton Fucsovics (82 ATP), care a reușit să câștige partida contra francezului Corentin Moutet (92 ATP). Reprezentantul Ungariei l-a învins pe francez în aproape trei ore de joc, scor 4-6 6-4 6-1.

„A fost un meci nebun. A jucat foarte bine, cu multe lovituri câştigătoare. A trebuit să fiu solid din punct de vedere mental. Am avut o mică oportunitate şi a trebuit să profit de ea. Sunt foarte fericit de modul în care am evoluat.

Am văzut rezultatele lui, sunt incredibile. Loveşte incredibil, va fi un jucător de top în curând. Ştiam că va trebui să fiu puternic mental, să rezist în meci. Fucsovics un jucător foarte bun, va fi un meci foarte dificil, este în tur de multă vreme.

Trebuie să mă recuperez şi să joc la maximum mâine. Este un an foarte bun până acum, mai este mult de jucat. Vreau să îmi păstrez acest tonus, încrederea şi modul în care joc.

De când am ajuns aici mă simt foarte bine, condițiile m-au ajutat foarte mult. Pot să îmi fac jocul foarte bine. Îmi place!”, a declarat Alejandro Tabilo.

Și maghiarul a avut câteva declarații de oferit după meci: „Sunt foarte mulțumit de felul în care am evoluat. Știam ce arme are, m-am pregătit pentru jocul lui variat. M-am simțit bine pe teren, dar totuși mi se pare un pic prea frig pentru tenis. Nu mă gândesc la câștigarea turneului, o iau meci cu meci.

M-am bucurat că am putut să închei ieri (n.r. – joi) confruntarea cu Griekspoor. A fost foarte important pentru mine. E adevărat ca m-am născut aproape de granița cu România, dar nu am legături cu țara voastră. Am niște prieteni români în circuit și cam atât”, potrivit Fanatik

CITEȘTE ȘI Ion Țiriac, necruțător la adresa tenismenilor români: „Cui vreți să dau wild-card? Nu au valoare!”

A doua semifinală, încă necunoscută

Meciul dintre argentinianul Francisco Cerundolo (21 ATP și favorit n.1) și compatriotul său Mariano Navone (52 ATP) din faza sferturilor de finală a fost întrerupt din cauza întunericului, la scorul de 7-5 4-6 (1h 55min.)


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

Turnee ATP Nadal s-a calificat în sferturi de finală la Bastad (ATP)

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, fost lider mondial, a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel