Turnee WTA Un nou record în tenis vine din China: Ce jucătoare a înregistrat cele mai multe înfrângeri consecutiv
Data publicării:
Recordul pentru cele mai multe înfrângeri data din anul 2000, când americanul Vince Spadea pierdea 21 de partide la rând.

Shuai Zhang înregistrează un nou record: negativ, de 22 de înfrângeri

Jucătoarea chineză de tenis Shuai Zhang a fost eliminată miercuri în primul tur al turneului WTA 1.000 de la Cincinnati (SUA), stabilind cu această ocazie un trist record pe care ar fi dorit cu siguranță să-l evite, scrie L'Equipe.

Turneul WTA 1000 de la Cincinnati se desfășoară în perioada 12 - 19 august. Competiția care este organizată pe suprafață hard este dotată cu premii totale în valoare de 3.211.715 de dolari (feminin) și 6.795.555 de dolari (masculin). Campionii en-titre la proba de simplu sunt sârbul Novak Djokovic, care lipsește după cucerirea aurului olimpic la JO 2024, și tenismena americană Coco Gauff.

Zhang, în vârstă de 35 de ani, s-a înclinat în două seturi, 1-6, 4-6, în fața rusoaicei Diana Shnaider, suferind cu această ocazie a 22-a sa înfrângere consecutivă la simplu.

Este vorba de un nou record negativ, la feminin și masculin, după cel al americanului Vince Spadea, care a pierdut 21 de partide la rând, între octombrie 1999 și iunie 2000.

Confruntată timp de mai multe luni cu o accidentare la umăr, Shuai Zhang, nu a mai câștigat un meci în circuitul WTA din ianuarie 2023, de la turneul desfășurat la Lyon (Franța). Ea are în palmares trei titluri la simplu și 13 la dublu.

CITEȘTE ȘI Nivelul de joc al lui Novak Djokovic, de neînțeles de către ceilalți tenismeni: „Este un cyborg”

Iga Swiatek, debut cu dreptul la Cincinnati

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul 1 mondial, a debutat cu dreptul la turneul WTA 1.000 de la Cincinnati, învingând-o în trei seturi, 6-0, 6-7 (8/10), 6-2 pe franțuzoaica Varvara Gracheva, într-o partidă disputată miercuri în turul secund al acestei competiții.

Swiatek, care a fost scutită de primul tur, a disputat cu această ocazie primul său meci după participarea la Jocurile Olimpice 2024, unde a cucerit medalia de bronz pe zgura de la Roland Garros. Medalia de argint a fost câștigată de croata Donna Vekic, în timp ce aurul olimpic a fost cucerit de chinezoaica Qinwen Zheng.



Ea a recunoscut că „cel mai dificil lucru îl reprezintă tranziția de la o suprafață lentă (cea de la Roland Garros) la o suprafață rapidă”, cum este cea de la Cincinnati.

Semifinalistă anul trecut în Ohio, Iga Swiatek o va înfrunta în optimile de finală pe ucraineanca Marta Kostyuk, care a dispus la rândul ei, cu 6-3, 7-5 de neozeelandeza Lulu Sun, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel