UEFA Euro 2024 24 de ani între cele două victorii ale României la EURO. Dorinel Munteanu, omul meciului cu Anglia în 2000, mesaj de mare campion la finalul meciului
Data publicării:
România a învins Ucraina cu 3-0 la EURO 2024. Aceasta a fost doar a doua victorie din istoria tricolorilor la turneele finale de campionat european, în şase participări. 

Prima victorie a fost înregistrată în 2000, contra Angliei, cu 3-2. Omul meciului la acea vreme a fost Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat român. La final, acesta a avut un mesaj de mare campion pentru suporterii din ţară. 

"Vă mulţumesc foarte mult. Acest meci a fost pentru cei 23 de milioane de români care cred că se bucură în ţară", a declarat atunci Dorinel Munteanu. 

Piaţa Universităţii din Bucureşti a fost plină după acel meci, mii de suporteri strigându-şi în stradă bucuria pentru victoria tricolorilor. Suporterii au ieşit în stradă şi la Alba Iulia, Suceava, Iaşi, Piatra Neamţ, Timişoara sau Arad. 

Gheorghe Hagi nu a jucat în acel meci pentru România, însă Dorinel Munteanu a subliniat că toată echipa a suplinit absenţa "Regelui" 

"Cred că întreaga echipă a făcut un joc extraordinar, excepţional, şi am făcut pe cât posibil ca lipsa lui Hagi să nu se simtă", a mai spus Dorinel. 

Dorinel Munteanu, cuvinte mari şi după victoria României cu Ucraina 

"Din punctul meu de vedere, a fost un meci extraordinar de reușit, chiar fabulos, al naționalei noastre. România a avut o atitudine incredibilă, care, cel puțin mie, îmi dă speranță că poate fi un nou început pentru națională. Mie, ca fost internațional, îmi dă speranțe foarte mari.

Nu neapărat scorul, dar jocul, atitudinea, implicarea jucătorilor, toate au fost perfecte, nu am dat nicio șansă adversarilor. Eu m-am simțit mândru, ca fost internațional, ca român care a jucat 10 ani în Germania. S-a văzut că nu ne-am dus acolo la număr, că suntem acolo pe merit și mai ales că putem să contăm.

Ucraina probabil ne-a luat de sus, cu toate vedetele ei. Dar nu i-am lăsat nicio șansă. Am jucat exact, perfect, în apărare, la mijloc și în atac. Contraatacurile jucătorilor noștri de azi mi-au adus aminte de noi, de contraatacurile noastre rapide de la Mondialul din '94.

Da, nu mă feresc s-o spun, au fost momente de joc când mi-au reamintit de noi, cei de acum 30 de ani. Eu așa am simțit. Iar România a câștigat fără niciun dubiu. A fost de departe cel mai bun meci al naționalei sub comanda lui Edward Iordănescu.”, a spus Dorinel Munteanu, după meci.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel