UEFA Euro 2024 Sondaj IRES. România, de 6 ori mai mulţi fani după EURO 2024. Care a fost cel mai urmărit meci
Data publicării:
România a ajuns până în optimile EURO 2024, iar fanii s-au apropiat şi mai mult de naţională. Un sondaj IRES arată cum s-au schimbat cifrele privind susţinerea tricolorilor după turneul final al Campionatului European. 

La EURO 2024, România a înregistrat o victorie, o remiză şi două înfrângeri. În primul meci, tricolorii au învins Ucraina cu 3-0, prin golurile marcate de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Dennis Drăguş. Ulterior, România a fost învinsă de Belgia, scor 0-2, dar remiza cu Slovacia, 1-1, a garantat calficarea în faza optimilor de finală, de pe primul loc al grupei. 

În optimi, România a fost învinsă de Olanda, scor 3-0, iar aventura de la turneul final a fost încheiată. Cu toate astea, susţinerea pentru tricolori, atât în Germania cât şi acasă, a fost uriaşă. Suporterii României au fost apreciaţi de toată Europa pentru modul în care şi-au susţinut favoriţii la EURO 2024. 

Conform unui sondaj realizat de IRES, pe un eşantion de 969 de oameni, cu vârsta de peste 18 ani, în perioada 11-22 iulie 2024, tricolorii au de şase ori mai mulţi susţinători acum decât în 2022, iar proporţia românilor care au părere bună şi foarte bună despre echipa naţională a înregistrat o creştere de aproape 90%. 

Dacă în anul 2022, doar unul din zece români care au urmărit meciuri de fotbal indica Echipa Națională ca fiind cea care îi vine pentru prima dată în minte și pe care o susține cel mai mult, după EURO 2024 șase din 10 români spun că Naționala este echipa favorită "top of mind", mai arată sondajul.

În plus, 84% dintre cei chestionaţi sunt de părere că parcursul României la EURO 2024 va duce la creşterea respectului internaţional pentru România. 

De asemenea, nivelul credibilității Federației Române de Fotbal crește cu 72% față de anul 2021, iar încrederea că actuala conducere a FRF reprezintă corect interesele fotbalului românesc este acum mai mare cu 120% față de anul 2022.

România - Belgia, cel mai urmărit meci al tricolorilor la EURO 2024 

Mai mult de două treimi dintre români au urmărit meciurile pe care le-a jucat România la EURO 2024, dar cea mai urmărită partidă a fost a doua din faza grupelor, contra Belgiei, pierdută de tricolori cu 2-0. 86% dintre români s-au uitat la acel meci. Al doilea cel mai urmărit meci a fost cel din optimile de finală, cu Olanda, urmat de România - Ucraina, debutul la EURO 2024, şi România - Slovacia. 

Cei mai mulți dintre români au urmărit meciurile Naționalei de la EURO 2024 în direct (peste 90% în cazul fiecărei partide), la televizor, aflându-se acasă, împreună cu familia sau cu prietenii (60%).
 
Evoluția României la EURO 2024 a fost subiect de discuție pentru 53% dintre români. 88% au discutat cu familia și cu prietenii, 32% cu colegii de muncă sau de școală, 7% au purtat aceste discuții în mediul online, cu persoane cunoscute sau nu.

Parcursul Tricolorilor la EURO 2024 a crescut sentimentul de mândrie al românilor cu privire la calificarea echipei la turneul final. Dacă în aprilie 2024, 55% dintre participanții la sondajul IRES se declarau foarte mândri de calificare, în iulie 2024, după competiție, procentul crește la 64%.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel