UEFA Euro 2024 UEFA, raport de ultimă oră despre EURO2024. "95% dintre obiective au fost îndeplinite"
Raportul de mediu, social şi...
Dincolo de aspectul pur sportiv al meciurilor, UEFA şi-a propus să redefinească organizarea de evenimente sustenabile la Campionatul European 2024, angajament care s-a reflectat în publicarea Raportului de mediu, social şi guvernanţă (ESG) care a fost lansat la Frankfurt.
Cu obiective bazate pe "ambiţie, acţiune şi responsabilitate", turneul şi-a propus să lase o moştenire de durată care s-a extins dincolo de terenul de joc în sine, cu o investiţie strategică de 29,6 milioane de euro, care a permis UEFA să implementeze peste 120 de acţiuni de sustenabilitate, realizând 95% din obiectivele sale fixate înaintea competiţiei.
Prin iniţiative direcţionate, bazate pe date, turneul şi-a redus semnificativ impactul asupra mediului şi s-a aliniat la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite.
"EURO 2024 a fost mai mult decât un simplu eveniment sportiv. A fost o mişcare globală, cu stadioane pline în toată Germania şi miliarde de spectatori ni s-au alăturat din întreaga lume, dar scopul nostru a depăşit aceste cifre impresionante, punând sustenabilitatea, incluziunea şi integritatea în centrul acestui turneu", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.
"Acest raport demonstrează adevăratul potenţial al fotbalului de a inspira schimbări pozitive şi de a promova un mai mare respect atât pentru oameni, cât şi pentru mediu. Va deschide, fără îndoială, calea pentru o abordare mai atentă şi mai responsabilă a viitoarelor evenimente sportive", afirmă conducătorul fotbalului continental.
Unul dintre principalele succese a fost reducerea amprentei de carbon a turneului. Oferind opţiuni de transport public şi activ sigure, fiabile şi plăcute, organizatorii EURO 2024 au încurajat fanii să călătorească în mod durabil. În plus, meciurile din faza grupelor au fost grupate în centre regionale, reducând călătoriile aeriene 75%, comparativ cu EURO 2016.
În total, aceste măsuri au redus emisiile de carbon cu 21% faţă de previziunile iniţiale. De asemenea, turneul a adoptat un model de economie circulară prin principiile sale 4R (reducere, reutilizare, reciclare şi recuperare), rezultând o scădere cu 36% a deşeurilor faţă de EURO 2016.
Crearea unui fond pentru climă, primul de acest fel, de şapte milioane de euro, a sprijinit 272 de proiecte de infrastructură durabilă pentru cluburi de amatori şi asociaţii regionale din Germania, lăsând o moştenire de mediu durabilă, scrie Agerpres.
"Celebrarea EURO 2024 a fost o ocazie foarte specială pentru ţara noastră. Germania a fost o gazdă bună şi am avut ocazia să arătăm ce reprezintă ţara noastră: respect, diversitate şi valori democratice. A fost un turneu paşnic şi sigur. Aceste patru săptămâni ne-au apropiat ca societate în inima Europei. Împreună am reuşit să ne atingem obiectivul de a organiza un turneu sustenabil din toate punctele de vedere, punând bazele viitoarelor evenimente sportive majore din punct de vedere social, de mediu şi economic", a declarat Nancy Faeser, ministrul federal german de Interne şi Comunitate.
Serviciile îmbunătăţite pe stadioane au permis ca peste 10.000 de fani cu dizabilităţi să se bucure de meciuri, iar iniţiativele de răspuns rapid au abordat abuzul şi discriminarea în timp real, atât online, cât şi în persoană pe stadioane. Observatorii meciurilor au participat la toate partidele cu risc ridicat, în timp ce UEFA a lucrat cu Meta, X şi TikTok pentru a monitoriza conturile de pe reţelele de socializare în căutarea abuzurilor. În total, 46 de acţiuni specifice au protejat drepturile, siguranţa şi demnitatea tuturor suporterilor, jucătorilor şi personalului.
Raportul de mediu, social şi...
UEFA a publicat marți raportul...
Sâmbătă, 2 noiembrie, Dinamo o...
Claudiu Tudor, preşedintele...
Manchester United i-a găsit...
Juventus Torino ar vrea să îl...