UEFA Euro 2024 Cehia și Georgia remizează, scor 1-1
Data publicării:
Cele două formații au avut ocazii pe tot parcursul meciului, dar rezultatul final a arătat 1-1.

Continuă lupta în grupa F

Selecționatele Georgiei și Cehiei au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul care a avut loc sâmbătă, pe Volksparkstadion din Hamburg, în grupa F a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Georgia, debutantă la un turneu final, a deschis scorul prin Georges Mikautadze în minutul 45+4, din penalty. Patrik Schick a egalat în minutul 59.

Cele două echipe au oferit un duel agreabil, în care Cehia a fost mult mai periculoasă, dar s-a văzut condusă după una din ultimele faze din prima repriză.

Portarul Georgiei, Ghiorghi Mamardașvili, s-a remarcat în startul meciului la șuturile lui Adam Hlozek (minutul 3) și Patrik Schick (minutele 3 și 4).

Arbitrul Daniel Siebert a anulat, în urma consultării VAR, golul înscris în minutul 23 de Hlozek, care atinsese involuntar mingea cu mâna.

Vaclav Cerny a finalizat slab un „un-doi”, iar Mamardașvili a prins fără emoții (27). De asemenea, cehul Vladimir Coufal a fost destul de aproape de autogol la o acțiune a lui Anzor Mekvabișvili, jucătorul Universității Craiova (36).

Georgia a deschis scorul la primul său șut pe spațiul porții, când Georges Mikautadze a transformat în minutul 45+4 un penalty dictat după un henț comis de Robin Hranac. Lovitura de la unsprezece marți a fost arătată în urma consultării VAR.

Mikautadze a marcat și în primul meci al Georgiei la EURO 2024, pierdut în fața Turciei (1-3). Atacantul joacă la echipa franceză Metz, antrenată de românul Ladislau Boloni.

Mikautadze este al doilea jucător care înscrie în primele două meciuri din istoria naționalei sale la Campionatul European, după galezul Gareth Bale în 2016, informează site-ul UEFA.

Hranac a înscris un autogol în primul meci al Cehiei la acest turneu (1-2 cu Portugalia).

Cehia a fost la un pas de egalare în puținul timp rămas din prima repriză, însă Mamardașvili a fost din nou providențial în fața lui Schick (45+5).

Georgia a jucat la așteptare și a fost periculoasă în startul reprizei secunde, prin Ghiorghi țitaișvili (48), dar mai ales prin Mekvabișvili, servit de vedeta Hvicea Kvarațhelia după un contraataac rapid (57).

Aproape imediat după ocazia lui Mekvabișvili, Cehia a egalat prin Schick, care a trimis cu pieptul mingea revenită din bară după lovitura de cap a lui Ondrej Lingr la un corner (59).

Schick este golgheterul EURO 2020, cu cinci reușite, la egalitate cu Cristiano Ronaldo.

Krejci a avut șansa golului la un corner (61), iar după cinci minute Mamardașvili a respins șutul lui Matej Jurasek, fotbalist introdus în repriza a doua, care a avut o evoluție bună.

Schick, accidentat, a fost înlocuit în min. 68 de Chytil, care a avut și el șansa golului (77). Portarul georgian s-a remarcat încă o dată la un șut al lui Lingr (78).

Mamardașvili a fost cel mai bun jucător de pe teren, în timp ce Kvarațhelia a ieșit destul de rar în evidență, punându-se în slujba echipei. Fotbalistul lui Napoli a părăsit terenul șchiopătând în min. 82.

Georgia putea da lovitura la ultima fază, dar Saba Lobjanidze a irosit o ocazie uriașă pe contraatac (90+5).

Cehia și Georgia nu se mai întâlniseră până la această partidă. Cele două echipe au câte un punct și păstrează șanse de calificare în optimi de finală.

 

Echipele care au evoluat

Georgia: 25. Ghiorghi Mamardașvili - 5. Solomon Kverkvelia (15. Ghiorghi Gvelesiani, 82), 4. Guram Kașia (căpitan), 3. Lașa Dvali - 21. Ghiorghi Titaișvili (14. Luka Locioșvili, 62), 9. Zuriko Davitașvili (10. Ghiorghi Ceakvetadze, 62), 6. Ghiorghi Kociorașvili, 20. Anzor Mekvabișvili, 2. Otar Kakabadze - 22. Georges Mikautadze, 7. Hvicea Kvarațhelia (23. Saba Lobjanidze, 82). Selecționer: Willy Sagnol.

Rezerve neutilizate: 1. Ghiorghi Loria, 12. Luka Gugheșașvili - 13. Ghiorghi Gocioleișvili, 24. Jemal Tabidze, 16. Nika Kvekveskiri, 17. Otar Kiteișvili, 18. Sandro Altunașvili, 19. Levan șenghelia, 26. Gabriel Sigua, 8. Budu Zivzivadze, 11. Ghiorghi Kvilitaia.


Cehia: 1. Jindrich Stanek - 3. Tomas Holes, 4. Robin Hranac, 18. Ladislav Krejci II - 5. Vladimir Coufal, 22. Tomas Soucek (căpitan), 14. Lukas Provod (7. Antonin Barak, 81), 15. David Jurasek (8. Petr Sevcik, 81) - 17. Vaclav Cerny (26. Matej Jurasek, 55), 10. Patrik Schick (13. Mojmir Chytil, 68), 9. Adam Hlozek (20. Ondrej Lingr, 55).

Selecționer: Ivan Hasek.
Rezerve neutilizate: 16. Matej Kovar, 23. Vitezslav Jaros - 2. David Zima, 6. Martin Vitik, 12. David Doudera, 24. Tomas Vlcek, 21. Lukas Cerv, 25. Pavel Sulc, 11. Jan Kuchta, 19. Tomas Chory.

Arbitru: Daniel Siebert; arbitri asistenți: Jan Seidel, Rafael Foltyn (toți din Germania); al patrulea oficial: Irfan Peljto (Bosnia-Herțegovina)

Arbitru video: Marco Fritz (Germania); arbitri asistenți video: David Coote (Anglia), Pol van Boekel (Olanda)

Cartonașe galbene: Coufal (18), Kașia (36), Provod (39), Jurasek (47), Holes (53), Soucek (81), Gvelesiani (82), Mekvabișvili (83), Kociorașvili (90+5), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel