UEFA Euro 2024 Dorinel Munteanu, declaraţie uriaşă după calificarea naţionalei în optimile EURO. "E şansa unei generaţii"
Data publicării:
România s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024, unde va întâlni Olanda, marţi, pe 2 iulie. Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat român, a vorbit despre performanţa tricolorilor. 

"A fost așa cum am mai spus. Jocul Românei, dăruirea celor din teren mi-au dat încredere și în această seară. A fost greu, absolut, cum era și normal să fie un joc de calificare. Am și suferit, am fost conduși, dar ne-am revenit, am echilibrat balanța, am egalat și acum toți suntem fericiți. România respiră, prin calificare, prin dragostea suporterilor, care au revenit alături de echipă cum era pe vremea noastră.

Cu puțină șansă în meciul următor, poate că această generație poate să egaleze performanța noastră, să ajungă în sferturile unei mari competiții. Eu le doresc asta! Noi am fost la Mondiale, ei ar fi la Euro, dar tot ar fi ceva fantastic, special, o bornă istorică. Fiindcă, să nu uităm, foarte mulți nu credeau că putem trece de grupa asta cu Belgia și cu Ucraina. Dar uite că am câștigat-o chiar!

N-ați văzut cum a fost meciul?! De unde înțelegere, fiecare echipă a tras, cu armele ei, a încercat să câștige. Ne-a scos iar Niță, care e în continuare formidabil.

Să ne bucurăm, să vedem partea plină a paharului! România a demonstrat că are o echipă cu suflet, motivată, care știe să lupte. OK, poate Stanciu n-a mai ieșit în evidență, dar a fost util. L-au suplinit ceilalți. Când unul a mai greșit, altul a luptat să recupereze.

Asta înseamnă să fii o echipă. Iar această echipă ne-a adus aici, la un pas de o performanță mare. E șansa unei generații. După atâția ani, se vorbește iar de România, de România fotbalistică. Și asta nu e deloc puțin”, a declarat Dorinel Munteanu, conform gsp.ro.

România a învins Ucraina la EURO 2024, cu 3-0, a remizat cu Slovacia, scor 1-1, şi a pierdut cu Belgia, scor 0-2. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

Oţelul Galaţi a obţinut semnătura unui nou fundaş...

Fotbal A fost ales arbitrul Supercupei României

Supercupa României, dintre FCSB şi Corvinul Hunedoara,...


logo icon Cele mai citite
Captură SC Oţelul Galati

Oţelul, victorioasă în amicalul cu NK Celje, echipă de Liga Campionilor

sursa: Pexels

Vasile Jardan, plecat la finalul sezonului de la Oţelul, a semnat cu noua echipa

Captură Oţelul TV

Oţelul şi-a stabilit meciurile amicale din Austria. Duel cu o echipă de Liga Campionilor

Sursa: Agerpres

Prima reacţie de la Rapid despre transferul lui Andrei Borza la Partizan Belgrad

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?