UEFA Euro 2024 Edi Iordănescu a găsit porecla naţionalei după victoria cu Ucraina de la EURO 2024. "E generaţia de suflet"
Data publicării:
Edi Iordănescu a făcut primele declaraţii după meciul României cu Ucraina de la EURO 2024, câştigat cu 3-0. 

Edi Iordănescu a cerut românilor să nu compare actuala generaţie de la naţională cu Generaţia de Aur, ci să îi poreclească "generaţia de suflet". 

"Felicit băieţii, efectiv au fost fabuloşi. Referitor la această generaţie, vă rog ceva. Am văzut deja că începe să fie numită în fel şi fel. Sunt antrenorul lor şi vă rog cu toată puterea: Nu o numiţi în niciun fel. Au fost generaţii de aur, au fost extraordinari în trecut, au făcut performanţă. Această generaţie nu reprezintă niciun metal. E generaţia de suflet. E echipa care a pus cel mai mult suflet. Şi ştiu multe din trecut. Suflet ca generaţia asta şi o inimă atât de mare nu a mai fost. Românii trebuie să înveţe să o iubească şi să pună suflet alături de ei. 

Băieţii ăştia au dat multe borne peste cap. Au alergat continuu, până au căzut din picioare. Au făcut un efort fantastic. E meritul lor total şi eu le sunt recunoscător şi sunt mândru de ei", a declarat Edi Iordănescu. 

Mircea Lucescu, avertisment pentru tricolori 

"Să vedem ce va fi, abia am început. Dar vă spun un lucru, victoria e importantă doar dacă aduce alte victorii. Să nu însemne un sfârşit, trebuie să fie, din contră, un motiv extraordinar, de a-şi dubla jocul la următorul meci, cel cu Belgia, care e foarte greu. Dar după cum au evoluat azi, demonstrează că pot juca contra oricărei echipe. 

Atmosfera a fost senzaţională. Am câştigat cu 1-0 la galerii. Mi-a plăcut cum s-a îmbrăcat toţi în galben. Echipa României a fost susţinută de un public senzaţional, care a încurajat echipa permanent. S-a văzut reacţia pe teren, ai noştri au câştigat duelurile, am fost peste ei din toate punctele. Putem spera la optimi, dar să trecem de grupe prima dată. Fiecare meci are propria lui istorie. Evoluţia noastră de azi a fost declanşată de o eroare foarte mare. Acolo s-a schimbat tot, ai noştri s-au apărat foarte bine şi au plecat bine pe contraatac. Apărarea a evoluat foarte bine, au scos tot din careu, împotriva unor atacanţi de valoare", a declarat Mircea Lucescu după meci. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel