UEFA Euro 2024 Edi Iordănescu: Să dea Dumnezeu să adunăm puncte suficiente ca să ieşim din grupe
Data publicării:
Edi Iordănescu vrea ca tricolorii să arate cea mai bună versiune a lor la EURO 2024. 

"Trăiesc acest moment cu mult entuziasm, cu multă energie pozitivă. Cu speranţă. Dar în acelaşi timp, extrem de responsabil. Suntem capacitaţi, pentru că reprezentăm România şi românii la EURO. E o bucurie, dar e şi o responsabilitate că suntem aici. Vrem să reprezentăm cu cinste românii şi România şi să oferim cea mai bună versiune a noastră în fiecare joc. La final, să dea Dumnezeu să adunăm puncte suficiente ca să facem un prim pas, ieşirea din grupe. 

Sunt momente unice, frumoase, pentru care orice antrenor se pregăteşte şi munceşte. E un vis îndeplinit, e o poveste frumoasă. Am realizat o calificare după mult timp şi ne dorim să prelungim acest moment cât mai mult. Să continuăm dezvoltarea noastră, ca indivizi şi echipă, iar la final să ştim că am oferit cea mai bună versiune a noastră şi că am scos cât mai mult din această experienţă", a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV. 

Adversarele României, mai experimentate

"Ne dorim să stăm cât mai mult în Germania, e clar. Trebuie să producem rezultate pentru asta. Dar o luăm pas cu pas. Încercăm la fiecare meci să oferim cea mai bună versiune a noastră, să dăm tot ce avem mai bun, să intrăm cu responsabilitate, cu personalitate, cu respect faţă de adversari, dar şi cu încredere în forţele noastre. România nu are un istoric foarte bogat la turneele europene, deci e o şansă în plus pentru această generaţie. 

Provocări sunt foarte multe. Vorbim de echipe cu foarte multă calitate individuală, de cei mai buni jucători ai Europei, cu experienţă. Fiecare dintre adversarele noastre propun calitate, valoare, şi o doză mare de experienţă faţă de noi. Ucraina e la al 4-lea European consecutiv, Slovacia e la al treilea la rând, iar Belgia s-a săturat probabil de câte turnee finale a participat. Încercăm să compensăm cu multă muncă şi cu entuziasm echilibrat", a mai punctat Iordănescu. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel