Ciclism Eduard Novak obține locul 10 la Jocurile Paralimpice de la Paris. Va mai evolua într-o probă
Data publicării:
Sportivul român și fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, s-a clasat pe locul 10 în proba de contratimp la paraciclism pe șosea (cat. C4) din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris.

Sportivul român Eduard Novak s-a clasat pe locul 10 în proba de contratimp la paraciclism pe șosea (categoria C4), care a avut loc miercuri, la Clichy-sous-bois, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Victoria a revenit francezului Kevin Le Cunff, cronometrat cu timpul de 36 min 46 sec 49/100 pe 28,3 km, urmat de conaționalul Gatien Le Rousseau, la 31 sec 89/100, și de spaniolul Damian Ramos Sanchez, la 1 min 19 sec 45/100.

Novak a sosit al 10-lea din 13 concurenți, la 4 min 05 sec 61/100 de lider.

La categoria T1-2, Theodor Matican a fost al 11-lea, penultimul, la 8 min 26 sec 01/100 de învingător, chinezul Jianxin Chen (21 min 35 sec 78/100 pe 14,1 km). Pe locul secund s-a clasat canadianul Nathan Clement (22:53.36), iar al treilea a fost belgianul Tim Celen (23:27.64).

Matican (25 ani), legitimat la CSA Steaua București și antrenat de tatăl său, dr. Sorin Matican, se află la prima sa ediție a Jocurilor Paralimpice.

Cei doi paracicliști vor mai evolua în cursele de fond, Novak în data de 6 septembrie, iar Matican pe 7 septembrie, scrie Agerpres.

Reacția lui Novak, după clasarea pe locul 10

„Astăzi, locul 10 la proba de contratimp, cel mai bun contratimp al meu din ultimii 4 ani. Însă nu pot învinge legile universului. În probele pe distanță scurtă de pe velodrom, încă aveam șanse să fim mai apropiați ca timp, însă, pe distanțele mai lungi, diferența dintre sportivii cu două picioare și sportivii cu proteză este evidentă.

Astăzi, noi, cicliștii cu proteză, 3 la număr dintr-un total de 13 sportivi, nu am avut nicio șansă în fața celor zece cu două picioare.

Nu sunt scuze, sunt realitatea curselor din prezent. În același fel, nu are nicio șansă un luptător de 60 kg în fața unuia de 100 kg, iar exemplele pot continua. Mă retrag cu capul sus, însă îmi pare rău că, în paraciclism, sportivii cu proteză nu vor mai avea loc în viitor.

Voi continua să-i încurajez, să le susțin cauza, să le ofer orice sfat la nevoie. Însă, din păcate, direcția în care se îndreaptă acest sport nu este una cu care eu rezonez”, a scris Eduard Novak pe contul său de Facebook.

La ediția Jocurilor Paralimpice de la Paris, Team Romania are reprezentanți la trei discipline diferite: în probele de judo pentru nevăzători, ciclism rutier, pistă, velodrom și tenis de masă.

Bologa Florin Alexandru – Judo nevăzători

Daniel Vargoczki – Judo nevăzători

Carol-Eduard Novak – Ciclism rutier, pistă și velodrom

Matican Theodor – Ciclism rutier

Ciripan Camelia Ioana Roxana – Tenis de masă

Simion Bobi – Tenis de masă

În ceea ce privește ediția de la Paris, tricolorii paralimpici speră să obțină medalii și rezultate mai bune decât argintul la ciclism și bronzul de la Judo, ediția Tokyo 2020.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Ciclism

logo icon Articole similare

Ciclism Kazahul Ilhan Dostiev a câştigat Turul României

Duminică, rutierul kazah Ilhan Dostiev a câştigat Turul...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel