Ciclism Kazahul Ilhan Dostiev a câştigat Turul României
Data publicării:
Duminică, rutierul kazah Ilhan Dostiev a câştigat Turul României. 

Rutierul kazah Ilhan Dostiev (Astana Qazaqstan Development Team) a câştigat, duminică, ediţia a 56-a a Turului ciclist al României.

Dostiev a fost urmat în clasamentul final al cursei de colegul său italian Davide Toneatti, la 01 min 11 sec, de slovacul Lukas Kubis (Elkov - Kasper), la 01 min 29 sec, şi de românul Cristian Răileanu, component al echipei naţionale, tot la 01 min 29 sec. În etapa a cincea, ultima a Turului României, desfăşurată în circuit pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, s-a impus la sprint neozeelandezul Lewis Bower (Groupama - Fdj), cronometrat cu timpul de 2 h 02 min 12 sec pe 98,4 km.

Pe locul secund a sosit francezul Ronan Auge (Groupama - Fdj), iar al treilea a fost Kubis.

Cel mai bine clasat român a fost Mihnea-Alexandru Harasim (Team Skyline), pe locul 10, în acelaşi timp cu învingătorul. Bower a obţinut a doua victorie de etapă la această ediţie, după cea de vineri, din etapa a treia, încheiată la Cristian (Braşov). Kubis a fost cel mai bun sprinter, Dostiev a ocupat primul loc în clasamentul căţărătorilor, fiind în acelaşi timp şi cel mai bun tânăr ciclist (U23).

Cristian Răileanu a fost cel mai bun român, iar titlul de cea mai bună echipă a revenit Astana Qazaqstan Development Team.

Dostiev îi succede în palmaresul cursei britanicului Mar Stewart, câştigătorul din 2022. În 2023, cursa nu s-a desfăşurat din motive financiare. Ultimul român care a câştigat Turul României a fost Eduard Grosu, în 2020. Dostiev este al treilea kazah care câştigă cursa, după Serghei Tretiakov (1999) şi Vadim Kravcenko (2000), potrivit Agerpres. 

VEZI ȘI: Rusul Ivan Smirnov a câştigat etapa a patra a Turului României 

Rutierul Ivan Smirnov de la Astana Qazaqstan Development Team a câștigat etapa a patra a Turului ciclist al României, care a avut loc sâmbătă pe traseul Târgoviște - Moreni - Valea Lungă - Provița de Sus - Pucioasa - Vulcana Băi - Voinești - Târgoviște. Smirnov a parcurs 187,5 km în 4 ore, 26 minute și 31 secunde, fiind urmat de neozeelandezul Lewis Bower (Groupama - Fdj) și slovacul Lukas Kubis (Elkov - Kasper), care au sosit în același timp.

Cristian Răileanu, component al echipei naționale a României, a terminat etapa pe locul opt, iar Emil Dima a fost al 11-lea.

În clasamentul general, kazahul Ilhan Dostiev (Astana Qazaqstan Development Team) a preluat conducerea, fiind urmat de colegul său italian Davide Toneatti, la 1 minut și 11 secunde, și de Kubis, la 1 minut și 29 secunde. Răileanu a urcat pe locul patru, tot la 1 minut și 29 secunde, potrivit Agerpres. 

VEZI ȘI: Fotbal: Internaţionalul francez Fofana (AS Monaco), la AC Milan 

Mijlocaşul internaţional al echipei AS Monaco, Youssouf Fofana, a semnat un contract cu AC Milan până în iunie 2028, a anunţat, sâmbătă, clubul italian, citat de AFP.

Format la Strasbourg, Fofana (25 ani) evolua din 2020 la clubul din Principat, iar contractul său ar fi urmat să expire în iunie 2025. El a disputat 175 de meciuri sub culorile clubului monegasc, pentru care a înscris şapte goluri.

'Când un club cum este Milan îţi spune că te vrea, asta face diferenţa', a explicat Fofana, curtat şi de clubul englez West Ham, la prezentarea sa oficială.

'Am venit aici pentru că acest club mă urmăreşte de mulţi ani deja şi este momentul bun pentru mine, pentru club. Sunt un jucător mai complet şi vreau să joc în Liga Campionilor şi, de ce nu, să câştig campionatul', a adăugat vicecampionul mondial din 2022.

Conform presei italiene, AC Milan, vicecampioana Italiei 2024, a plătit 20 de milioane de euro în schimbul internaţionalului francez care a disputat, ca şi rezervă, trei meciuri de la EURO 2024, potrivit Agerpres. 

dcsport Team
Categorie: Ciclism

logo icon Articole similare

Ciclism Kazahul Ilhan Dostiev a câştigat Turul României

Duminică, rutierul kazah Ilhan Dostiev a câştigat Turul...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel