Ciclism Ivan Smirnov câștigă etapa a patra a Turului Ciclist al României
Data publicării:
Ivan Smirnov (Astana Qazaqstan Development Team) a câştigat etapa a patra a Turului ciclist al României, desfăşurată sâmbătă pe traseul Târgovişte - Moreni - Valea Lungă - Proviţa de Sus - Pucioasa - Vulcana Băi - Voineşti - Târgovişte.

Smirnov a fost cronometrat pe 187,5 km în 4 h 26 min 31 sec, fiind urmat, în acelaşi timp, de neozeelandezul Lewis Bower (Groupama - Fdj) şi de slovacul Lukas Kubis (Elkov - Kasper) etc.

Cristian Răileanu, component al naţionalei României, s-a clasat pe locul opt, în timp ce Emil Dima a fost al 11-lea, ambii în acelaşi timp cu învingătorul.

În clasamentul general, pe primul loc a urcat kazahul Ilhan Dostiev (Astana Qazaqstan Development Team), urmat de colegul italian Davide Toneatti, la 01 min 11 sec, de Kubis, la 01 min 29 sec, în timp ce Răileanu a urcat pe patru, la 01 min 29 sec.

Etapa a cincea, ultima a cursei, se va desfăşura în circuit în Bucureşti, pe Bulevardul Unirii (98,4 km), informează Agerpres.

***

Ivan Vadimovich Smirnov, născut pe 14 ianuarie 1999, este un ciclist rus care s-a remarcat rapid pe scena internațională a ciclismului, atât pe pistă, cât și pe șosea.

Cariera tânărului Smirnov a început să prindă contur încă din perioada junioratului, când a atras atenția datorită rezultatelor sale impresionante. În 2016, la UEC European Junior Championships, Smirnov a reușit să obțină locul al doilea la proba individuală și locul al treilea la proba pe echipe. Aceste rezultate au fost doar începutul unei cariere promițătoare.

Anul 2017 a fost unul de cotitură pentru Smirnov, care a devenit campion mondial la proba pe echipe, în cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori organizate de UCI.

Tot în același an, la Campionatele Europene de Juniori, Smirnov a urcat pe prima treaptă a podiumului atât la proba individuală, cât și la cea pe echipe, demonstrându-și versatilitatea și talentul incontestabil.

În plus, a obținut medalia de argint la Campionatele Naționale ale Rusiei, la proba pe echipe, urcând pe podium la Minsk și la Pruszkow.

Continuându-și ascensiunea, în 2018, Smirnov a devenit campion național al Rusiei la proba Madison, alături de partenerul său, Aleksandr Smirnov. La UEC European Under-23 Championships, a obținut medalia de argint la proba individuală și pe cea de bronz la proba pe echipe.

Un alt moment de referință în cariera sa a fost participarea la European Games (2019), unde a câștigat medalia de aur la proba individuală și pe echipe, confirmându-și astfel poziția de lider în ciclismul european. În același an, la Campionatele Europene U23, a obținut alte medalii de aur și argint, consolidându-și palmaresul deja impresionant.

În 2020, Smirnov a continuat să domine competițiile europene la categoria sa de vârstă, câștigând noi titluri la Campionatele Europene U23 și la Campionatele Naționale ale Rusiei, atât la proba Madison, cât și la proba pe echipe. Performanțele sale de pe șosea nu au fost mai prejos, reușind să câștige Grand Prix Mount Erciyes și să obțină un loc doi la Grand Prix Cappadocia.

În 2021, Smirnov și-a extins palmaresul cu un loc patru la Circuito del Porto, una dintre cele mai prestigioase competiții de șosea.


Autorul articolului: Andreea Deaconescu
Categorie: Ciclism

logo icon Articole similare

Ciclism Kazahul Ilhan Dostiev a câştigat Turul României

Duminică, rutierul kazah Ilhan Dostiev a câştigat Turul...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel