UEFA Euro 2024 Felix Zwayer, recompensat de UEFA cu o semifinală la EURO 2024. Va arbitra din nou Olanda
Data publicării:
Germanul Felix Zwayer va arbitra una dintre semifinalele EURO 2024. 

Este vorba despre meciul Anglia - Olanda, care se va disputa miercuri, 10 iulie, de la ora 22:00. 

Pentru Felix Zwayer, acesta este al treilea meci consecutiv al Olandei la care este delegat, după ce a arbitrat meciul din optimi cu România (câştigat de olandezi cu 3-0) şi a fost al patrulea arbitru la Olanda - Turcia. 

La meciul cu România, lui Felix Zwayer i s-a reproşat că nu l-a eliminat pe Denzel Dumfries după două intrări foarte dure. Prima dată i-a spart capul lui Ianis Hagi la o centrare în careu, iar a doua oară a avut un placaj ca la rugby asupra lui Vasile Mogoş, în urma căruia fundaşul naţionalei nu a mai putut continua partida. 

Germanul Zwayer, care a condus partida dintre România și Olanda în optimile de finală, și-a început cariera de arbitru profesionist în 2004, iar în 2007 a fost promovat în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. 

În anul 2005, germanul a fost implicat într-un scandal legat de aranjarea unor meciuri, alături de Robert Hoyzer, alt arbitru care a luat mită pentru a aranja unele partide. 

Zwayer a acceptat o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV. În ianuarie 2005, acesta a informat DFB despre aranjarea meciurilor și a primit o suspendare de 6 luni. Suspendarea lui a fost ținută, însă, la secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a publicat o anchetă despre aranjarea meciurilor în Germania. 

Așadar, după numeroasele erori din cadrul meciului încheiat cu 0-3 în favoarea Olandei, Zwayer nu s-a delimitat deloc de acuzațiile din trecut, reușind să dicteze numeroase decizii greșite, care pot lăsa loc de interpretări.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

Facebook SC Oțelul Galați

Ce spune Dorinel Munteanu despre ultimele două transferuri la echipă

Agerpres

Liviu Ungurean, mesaj clar pentru publicul de pe Giuleşti: Nu suntem suporteri pentru cupe şi flori

pixel