UEFA Euro 2024 Gareth Southgate recunoaște: „Spania a fost cea mai bună echipă din turneu”
Data publicării:
Echipa națională a Angliei a pierdut, scor 2-1 în fața selecționatei Spaniei, în finala Campionatului European de fotbal din Germania.

Southgate: „Ne-am luptat până la capăt”

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a recunoscut după finala EURO 2024 pierdută în fața Spaniei (scor 1-2), duminică seara la Berlin, că „La Roja” a fost „cea mai bună echipă” de la Campionatul European și a „meritat” să cucerească trofeul.

„Ca întotdeauna în acest gen de meciuri, marjele sunt subțiri, dar Spania a fost cea mai bună echipă din turneu. Per total, au meritat să câștige”, a spus Southgate la finalul jocului de pe Olympiastadion.

„Ne-am luptat până la capăt, dar astăzi nu am avut o posesie suficientă a mingii. Asta înseamnă că ei au avut mai mult control asupra jocului și asta poate ajunge să te epuizeze. Am avut un pic de impuls până la egalare și o mare șansă de a egala din nou în final, dar nu sunt sigur că am făcut suficient în toate cele 20 de minute”, a subliniat el.

Întrebat dacă va continua în postul de selecționer după acest Campionat European, Southgate a precizat: „Nu cred că este cel mai bun moment pentru a lua o astfel de decizie. Este greu să reflectezi atât de repede după o astfel de înfrângere. Bineînțeles, nimeni nu a mai reușit niciodată până acum să ducă Anglia în două finale, dar am venit aici să câștigăm și nu am reușit să ne atingem obiectivul. Trebuie să discut cu persoanele potrivite și nu o voi face imediat.”

CITEȘTE ȘI Mesajul Regelui Charles, după ce Anglia pierde din nou o finală a Campionatului European

Căpitanul Angliei, Harry Kane, a comentat la rândul său eșecul în fața Spaniei: „Nu este ușor să ajungi într-o finală, am dat dovadă de o rezistență și un caracter incredibil pentru a ajunge acolo unde suntem. Dar trebuie să știi să profiți de oportunități atunci când se prezintă, iar noi nu am făcut asta.”

„Este extrem de dureros și o să doară mult timp. Tot ce putem spune este să le mulțumim suporterilor, celor care au crezut în noi și vom reveni”, a promis atacantul în vârstă de 31 de ani.

„Este dezamăgitor că nu am putut să câștigăm pentru Gareth, am vrut să o facem pentru el”, a mai spus căpitanul Three Lions.

Spania s-a impus în finala de duminică prin golurile lui Nico Williams (47) și Mikel Oyarzabal (87), în timp ce pentru englezi a marcat Cole Palmer (73), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel