UEFA Euro 2024 Gazonul „german” din Frankfurt, calitate îndoielnică. UEFA promite că remediază problemele
Data publicării:
La doar o săptămână de la startul Campionatului European de fotbal din Germania, calitatea gazonului are de suferit.

„Sare” gazonul pe stadionul din Frankfurt

Clișeul calității germane pare că poate fi demontat, după ultimele imagini din cadrul Campionatului European de fotbal din Germania (14 iunie - 14 iulie).

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a promis că gazonul de la Frankfurt se va îmbunătăți pentru următoarele jocuri de la EURO 2024, după ce a arătat modest la meciul Anglia - Danemarca (1-1) de joi, scrie DPA.

Bucăți de gazon puteau fi văzute zburând de sub ghetele jucătorilor în timpul meciului disputat pe arena cu acoperișul închis Frankfurt Arena (Waldstadion), în timp ce personalul de la stadion recupera după joc bucățile smulse cu gălețile.

UEFA a spus că a lucrat cu personalul local în problema gazonului în timpul pregătirii turneului din Germania și a adăugat că s-au luat măsuri pentru „îmbunătățirea în continuare a calității gazonului” la următoarele meciuri de la Frankfurt.

„UEFA și consultanții săi independenți au lucrat îndeaproape cu echipa de teren din Frankfurt în pregătirea turneului pentru a garanta condiții optime de joc și s-a văzut că evaluarea generală a gazonului s-a îmbunătățit constant în cursul sezonului încheiat.

Este în vigoare un plan detaliat de întreținere pentru a aborda probleme specifice și să îmbunătățească în continuare calitatea înaintea viitoarelor partide de la locul de desfășurare”, se arată într-o declarație a organismului de conducere al fotbalului european.

Următorul meci de la Waldstadion va fi cel dintre Germania și Elveția, duminică, înainte ca România să înfrunte Slovacia tot acolo miercurea viitoare, în ultimul său joc din grupă.

Frankfurt va găzdui, de asemenea, un meci din optimile de finală pe 1 iulie.

Profesorul Steve Haake, din grupul de cercetare în inginerie sportivă de la Universitatea Sheffield Hallam, a opinat că gazonul a fost instalat prea târziu, iar umiditatea din aer și închiderea acoperișului au exacerbat problema: „Când ai 58.000 de fani, toți respiră, devin foarte pasionali și asta va crea o mie de kilograme de umiditate per oră.Terenul a devenit umed și asta a exacerbat problema”, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel