UEFA Euro 2024 Ilie Dumitrescu a spus de ce Ianis Hagi e titular cu Olanda
Data publicării:
Selecţionerul Edi Iordănescu a decis să îl titularizeze pe Ianis Hagi în duelul din optimile EURO 2024 contra Olandei. Ilie Dumitrescu a explicat care e atuul lui Ianis. 

"E aceeaşi formulă, 4-1-4-1. Apare Mogoş în locul lui Bancu. Cred că a contat foarte mult că pe faza defensivă Mogoş a jucat în sistemul ăsta, dar mai mult pe partea dreaptă. Dar defensiv are un plus faţă de Sorescu. Marius Marin e în faţa celor doi fundaşi centrali. Cred că Ianis va juca în dreapta şi Dennis Man în stânga. Ianis, de câte ori a jucat în stânga, nu s-a simţit confortabil. Din dreapta intră mai mult în interior, joacă între linii, decât să joace mai mult liniar în stânga. 

Man poate apărea foarte bine la finalizare de pe partea opusă, cere bine şi mingea în profunzime. Cred că vor fi momente când cei doi vor schimba locurile. 

Este formula noastră de bază. Avem deja un statut solid, ne-am câştigat o reputaţie bună, suntem o echipă reactivă, care câştigă dueluri, care acoperă foarte bine zonele. La Olanda e o singură schimbare, apare Bergwjin în partea dreaptă. 

Cred că la noi s-a mers pe jucători care au avut reuşite, care au încredere, care îşi asumă. Ianis Hagi a făcut un meci foarte bun cu Slovacia, Iordănescu a fost inspirat să înceapă cu el atunci. Şi atunci te agăţi de chestia asta. La meciurile la care a jucat Ianis titular, naţionala nu a pierdut. Echipa naţională a performat cu Ianis Hagi titular", a declarat Ilie Dumitrescu la Digisport Special. 

Iată echipa de start a României: 

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt., 22. Mogoș. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare

UEFA Euro 2024 Analiză - Cine câştigă EURO 2024

Ştim sferturile de finală ale EURO 2024, ştim exact cum arată ambele...

UEFA Euro 2024 De ce nu o să mai fie o altă Generaţie de Aur

"Generaţia de suflet" a naţionalei României a plecat de...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Rapid l-ar dori pe William Baeten, de la FC U Craiova 1948

William Baeten, de la FC U Craiova 1948, ar fi pe lista...


logo icon Cele mai citite
Facebook SC Oțelul Galați

Oțelul Galați transferă un jucător de 19 ani

Sursa: Agerpres

Dinamo înfruntă CFR Cluj în prima etapă, iar Andrei Nicolescu avertizează. "Suntem un pic în urmă faţă de ce prognozasem"

Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

Captură Oţelul TV

Cristian Munteanu, mesaj de forţă înainte de startul Ligii 1 pentru Oţelul. "Important e cum terminăm, nu cum începem"

pixel