UEFA Euro 2024 Luis de la Fuente, mândru de jucătorii Spaniei după victoria cu Germania. "Am jucat în anii 80, nu mă sperii"
Data publicării:
Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2024 după victoria cu Germania, scor 2-1, obţinută în prelungirile partidei. 

"Sunt mândru de acest grup de jucători, un grup de jucători atât de hotărâţi, care sunt un exemplu pentru ţara noastră, pentru societatea noastră şi pentru orice sportiv care vrea să fie competitiv şi vrea să se îmbunătăţească în fiecare zi pentru a încearcă să fie ceva mai bun în fiecare zi"', a declarat Luis de la Fuente.

"Echipa noastră are inimă şi îi cunosc pe jucători, au ambiţie şi sunt dornici să fie mai buni în fiecare zi. Nu obosesc niciodată să se perfecţioneze şi sunt mândru să-i antrenez"', a adăugat el.

Partida de la Stuttgart a fost presărată de cartonaşe galbene şi punctată de o accidentare a mijlocaşului spaniol Pedri şi de o eliminare în finalul jocului a coechipierului acestuia Dani Carvajal, însă selecţionerul spaniol consideră că jocul nu a fost prea dur.

"Am jucat în anii 80, iar dacă urmăriţi un videoclip din anii 80, ca să vedeţi cum se juca fotbalul atunci, veţi şti că nu mă sperii. Acesta este fotbal, nu mi-e frică de aceste lucruri. Fotbalul se joacă la limită, nu mă plâng de duritatea echipei adverse, apreciez mai degrabă ceea ce am făcut noi ca echipă", a subliniat De la Fuente, citat de Agerpres.

"Vom vedea cât de departe putem ajunge, dar sunt foarte mândru de exemplul pe care îl oferă această echipă în ceea ce priveşte camaraderia, valorile şi aşa mai departe. Iar asta este ceea ce preţuiesc cel mai mult, în afară de calitatea jucătorilor mei", a mai spus selecţionerul Spaniei.

Julian Nagelsmann spune că Germania merita mai mult 


"Ar fi fost bine să se ţină cont de intenţionalitatea mâinii la atingerea mingii. Poate că meritam ceva mai mult, am fost destul de bine în meci şi am primit gol în ultimul minut", a regretat Nagelsmann la conferinţa de presă.

"În repriza secundă, am reacţionat bine şi am reuşit să revenim în meci. În repriza a doua a prelungirilor, am avut impresia că noi suntem cei care vrem să câştigăm. Fiecare jucător, fie că a fost titular sau pe bancă, a dat tot ce a putut pentru a câştiga meciul. Este o înfrângere dureroasă. Ne-am spus că nu meritau să piardă", a adăugat el.

În ciuda înfrângerii, selecţionerul dorit să evidenţieze sentimentul de unitate pe care l-a generat echipa în Germania după ani de dezamăgire pentru Mannschaft.

"Cred că suntem o ţară foarte tristă acum. Sper că această simbioză între echipă şi suporteri se va putea extinde şi în societate", a mai spus Nagelsmann, are se gândeşte deja la provocările care urmează, precum Liga Naţiunilor sau Cupa Mondială din 2026.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Euro 2024

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel